AK PARTİ ADANA TEMAYÜLDE 115 İSİM YARIŞTI

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı olanlar için AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan Adana 28. Dönem Milletvekilliği temayül yoklamasında 115 aday adayı katıldı.

Siyaset Yayın: 27 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.03.2023 03:04:51
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
142 okunma
Google News

Temayül yoklamasında aday adaylarının çoğu hazır bulundu. 15 ilçenin parti teşkilatının bilgisayarlı otomatik sistemle oylarını kullanacağı bildirilirken, temayül sonuçları ise AK Parti Genel Merkezi’ne direkt olarak bilgisayardan gönderilecek. Temayül işlemlerinin bir veya iki gün içinde sonuçlanacağı, temayül yoklamasına katılan 115 milletvekili aday adayından kadın aday sayısının azlığı dikkat çekti.

Adana’da Ak Parti’den milletvekili olmak isteyen 115 aday adayı, milletvekili adayı olmak için temayül yoklamasında yarıştı. Yüreğir Belediyesi Yüreğir Kültür Merkezi’nin bahçesine kurulan çadırlar dikkat çekti. Ramazan olmasından dolayı da seçim oldukça sakin geçti. Tanınmış renkli simalar ise çadırların önünde bekleyerek gelen partilileri karşıladı.

Adana’da Ak Parti’den milletvekili olmak isteyen 115 aday adayı, milletvekili adayı olmak için temayül yoklamasında yarıştı.

Yapılan başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından elektronik temayül yoklaması gerçekleştirildi. Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen temayül yoklamasına AK Parti Ar- Ge ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mustafa Şen ile İl Başkanı Mehmet Ay ve partililer katıldı.

Aday olabilmek için temayül yoklamasına gelen aday adayları ve onları destekleyenler kültür merkezi girişinde oy kullandı. Ellerinde hazırladıkları broşürleri konuklara takdim eden aday adayları ve yakınları oy kullanacak kişilerden oy istedi. Çadırlarında kurulduğu kültür merkezi bahçesinde aday adayları destekçileri ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirip çalışmalar yürüttü. Oy kullanma saatinin gelmesiyle il ve ilçelerin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimleri, mahalle başkanları, Meclis Üyeleri ve ilçe belediye başkanları oy kullanmak için hazırlanan salona girdi. Dikkat çeken Kozan ilçe’nin kendi adayları için oy istemeleri dikkatlerden kaçmadı.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir bütün çadırları dolaşarak herkese başarı dileklerini iletti.

FİKRET YENİ’NİN ÇADIRI TEKKE GİBİYDİ

Dışardan gelen Ak Parti’nin köklü isimleri ilk başta çadırı bulunan Fikret Yeni’nin yanına uğrayarak başarı dileyip, desteklerini ilettiler. Çadırı en kalabalık olan Başkan Fikret Yeni idi. Fikret Yeni her gelen partiliyle bol bol fotoğraf çektirdi. Eski partililerin eski başkanla kol kola fotoğraflar çektirerek desteklerini böyle gösterdiler. Fikret Yeni’nin doktor eşi de yalnız bırakmadı ve konuklarla tek tek ilgilendi. Fikret Yeni’nin sürekli tebessüm etmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Fikret Yeni’nin çadırı adeta tekke gibiydi.

RAMAZAN ÇIRAK

Eski Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak’ta Ak Parti tabanı tarafından sevildiği gözlemlendi. Her gelen çadıra geçerek başkanla fotoğraflar çektirerek anı oluşturdular. Ramazan Çırak’a ilgi büyük oldu. Çırak çadırına gelen tüm partililerle özel ilgilenip sohbet etti.

ÜNAL IŞIK

Karaisalı eski ilçe başkanı Ünal Işık damat gibi en şık giyinen aday adaylarının başında geldi. Siyasette Karaisalı faktörü çok önemli. Gelen tüm konukları çadırın önünde karşılayıp fotoğraflar çektirip kulis yaptı. Ünal Işık’ta eski ve köklü bir partili olmasının avantajını yaşadı, halen sevilen sayılan bir isim oldu Ünal Işık.

ŞAHİN ÇETİN

Teşkilattan gelme, her kademede görev yaptı. İlk defa milletvekili aday adayı olarak müracaat etti. Elini taşın altına soktu. Şahin Çetin kurduğu çadırda partilileri ağırladı, onlarla sahbet edip, partinin yeniden eski günlerine dönmesi için çalışacakları sözünü veriyor. Başkan Şahin Çetin temayül yoklamalarında ilgi gören isimlerin başında geldi.

MEHMET CAN

Mehmet can oldukça heyecanlıydı, hiç yerinde duramadı. Çadırına gelen tüm partililerle özel sohbet edip, fotoğraf çektirme isteğini geri çevirmedi.

İkinci dönem yine aday olan, yılmadan partinin propagandasını yapan bir isim Av. Mehmet Can. İlgi gösterilen isimlerin başında geldi. Temayülde şans verilen isimlerin başında geldi.

M.İSLAM BÜNÜL

Ceyhanlı, teşkilattan gelme, çadırına gidip gelen partililer çok oldu. Ceyhan halkının yakından tanıdığı bir isim. Ak Parti ilçeler arasında denge kurarsa Ceyhan ilçesi de göz önünde bulundurulacak. Bu anlamda şanslı isimlerden M.İslam Bünül’de listede kendine yer bulabilir.

FARUK AYTEK

Ak Parti Teşkilatının vazgeçilmez isimlerinden biri. Teeşkilat adamı. Her temayülde şansını deniyor, her seferinde Milletvekili Aday Adayı oluyor. Tabanda güçlü isimlerin başında geliyor, listede kendine yer bulur mu, bekleyip göreceğiz. Temayül  bilindiği üzere Genel Merkez açıklıyor.

MUHAMMED AKSOY

Genç bir iş insanı, gelecek vaat ediyor. Geçen dönemde Milletvekili Aday adayı idi. Yine aday adaylık için başvuruda bulunan isimlerin başında geldi. Taban tarafından tanınan bilinen ve sevilen bir isim. Belki de genç olduğu için. Listeyi girip girmeyeceğini Genel Merkez karar verecek.

Genç olduğu içinde genç isimlerde Ak Parti Meclis Üyesi Mehmet Murat Kılınç açık destek verdiği isimlerden biri.

SÜRPRİZ İSİM MAHMUT ÇELİKCAN

Mahmut Çelikcan 2 dönem Yüreğir Belediyesi Başkanlığını yaptı. Siyasette papüler bir isim, tanınıyor. Ak Parti tabanı temayül yoklamasında başkana destek verecek mi bilmiyoruz? Ama bahçede çevresini partililerin sardığını gördük, onlarla hoş sohbet etti. Genel Merkez’in ısrarıyla Aday Adayı olduğu yönünde bilgiler geldi kulağımıza.

KOZAN’IN MEHMET KURTARAN’I

Adana temayül yoklamalarında Ceyhan, Karaisalı ve Kozan başat rol üstlenecek. Denge politikası güdülecek. Kozan’da güçlü bir isim olan kamu görevinden ayrılan Mehmet Kurtaran Ak Parti’nin en güçlü isimleri arasında gösteriliyor. Hem genç, hem dinamik, hem de teşkilatın yakından tanıdığı bir isim. Mehmet Kurtaran’ın arkasında Kozan Teşkilatı’nın durduğu söyleniyor. Bakalım Genel Merkez ters köşe yapar mı, bekleyip göreceğiz.

Geçmiş dönemlerde temayül yoklamalarında birinci gelen isimlerin hiçbiri listede yer almadığını biliyoruz, bakalım bu dönem çark nasıl işleyecek. Tabanın dediği mi, yoksa, Genel Merkez yine Adana’ya hazır iki kontejan mı atayacak, bekleyip göreceğiz.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.