Adana’nın Çirkin kralı sağlığı için şifa arayışında

Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren 35 yıldır elinde oluşturduğu Yılmaz Güney albümünü satılığa çıkartan Yönetmen Senarist ve Sinema Oyuncusu Abdullah Can, tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için çağrıda bulundu.

Yaşam Yayın: 19 Mayıs 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 19.05.2021 14:43:58
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
390 okunma
Google News

Özel Haber : Hüseyin Yetiş

Türk Sinemasının çirkin kralı Yılmaz Güney’in filmlerinden oluşan en kapsamlı arşivin sahibi olan, Yönetmen Senarist ve Sinema Oyuncusu Abdullah Can amansız bir hastalıkla mücadele ediyor. Adana’nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olan Abdullah Can, geçirdiği rahatsızlığın tedavisini yaptırabilmek için 35 yıldır elinde oluşturduğu Yılmaz Güney albümünü satılığa çıkardı. Adana’nın çirkin kralı Abdullah Can sağlık sorunlarını çözebilmek için  çareler ararken ; kendisine uzanacak bir el  aradı.

SEYHAN KAYMAKAMI MUSTAFA YAVUZ VE SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AKİF KEMAL AKAY ÖRNEK OLDU

Yetiş Haberci Gazetesi başta olmak üzere yerel basında  bir çok basın kuruluşunda yer alan haberler sonrası Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  ilgili yetkili birimlere  talimat vererek Seyhan İlçesi Narlıca Mahallesi’nde ikamet eden Abdullah Can’ın durumunu yerinde  yerinde inceledi.  Tek isteği  daha iyi şartlarda tedavisini yaptırabilmek olan Abdullah Can’ı Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcı Av.Funda Buyruk, Seyhan Belediye Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yetkilisi Eren Vahit, başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretler çirkin kral Abdullah Can’a moral olurken ; Abdullah Can ise hastalığına aldırış etmeyerek ;  hasta  yatağından kalkarak ziyaretçilerine Yılmaz Güney filmleri afişi ve filmlerini hediye etmesi ise  sanat camiası ve sevenleri tarafından takdirle karşılandı.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcı Av.Funda Buyruk, Seyhan Belediye Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Yetkilisi Eren Vahit,Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın selamlarını Abdullah Can’a  iletti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 24. Altıkoza Film Festivali’nde kısa film yarışmasında “Beni Yılmaz Güney’e benzetiyorlar biraz” isimli kısa film ile en iyi üçüncülük ödülüne layık görülen Abdullah Can’ın film arşivlerini Seyhan Belediye Başkan Yardımcı Av.Funda Buyruk, dikkatle inceledi. Av. Funda Buyruk, “Adana’mızın ve Türk Sinemasının gururu Çirkin Kralı Yılmaz Güney’in film ve film afişlerini 35 yıldır elinde bulunduran Abdullah Can’ın  Yılmaz Güney  arşivini satılığa çıkarmasına gönlümüz el vermedi. Adana’mızın bir değeri olan Abdullah Can’a tedavisi ve diğer sorunlarının çözümü için gereği yapılacak. Bizler , el birliği içerisinde Abdullah Can başta olmak üzere Seyhan İlçemizde bulunan değerlerimize sahip çıkacağız. Ziyaretlerimize yine geleceğiz. “ diye konuştu.

“TEDAVİMİN DAHA İYİ ŞARTLARDA YAPILMASINI İSTİYORUM”

Sağlık sorunlarının giderek ilerlediğine dikkat çeken Yönetmen Senarist ve Sinema Oyuncusu Abdullah Can, ziyaretine gelen Av.Funda Buyruk ve Eren Vahit’e teşekkür etti. En yakın zamanda Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı görmek istediğini belirten Abdullah Can “  Benim tek amacım var. Son nefesime dek Yılmaz Güney’in sevgisini imkanlarım ölçüsünde gelecek nesillere taşımaktı. İmkansızlıklara rağmen yıllarca emek vererek sahip olduğum gözüm gibi baktığım Yılmaz Güney arşivinden   bir çok sanatsever  insana hiçbir bedel  vermeden yararlandılar. Bu gün ise imkansızlık ve birilerinin vefasızlığı nedeniyle  zor günler geçiriyorum. Tek bir ricam var. Tedavimin daha iyi koşullarda yapılmasının sağlanmasıdır. “ dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.