Adana 'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi

Saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi var" dedi.

Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 13:30:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
211 okunma
Google News

AFAD, Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Osmaniye ve Gaziantep'te de hissedildi.

11 KİLOMETRE DERİNLİKTE

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıkım yarattığı illerden biri olan Adana, bu sabaha depremle uyandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 08.44'te Kozan merkezli 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Depremin derinliği ise 11 kilometre olarak ölçüldü.

ÇEVRE İLLER DE SALLANDI

 

Sarsıntı Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar deprem nedeniyle büyük panik yaşarken, bölgede can veya mal kaybının olup olmadığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok.

 

PANİKLE KAÇIŞTILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu aktarıldı. Deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde paniğe neden oldu. Vatandaşlar evlerinden ve işyerlerinden kendilerini sokağa attı.

BİRKAÇ AHIR HASARLI

Bölgede herhangi bir hasar olup olmadığı araştırılıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi aldıklarını söyledi.

HER YER TOZ DUMAN OLDU

Depremin hemen ardından çekilen görüntü de kırsal alanda toz bulutu oluştuğu görüldü. Hemen hemen her yerin toz duman olması vatandaşlarda korkuya neden oldu.

ÇEVRE İLLER DE SALLANDI

Adana'daki deprem Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi çevre illerde de hissedildi. Sokağa dökülen vatandaşlar deprem nedeniyle büyük panik yaşadı.

SIĞ OLMASINA DİKKAT ÇEKTİ! "YÜZEYDE KUVVETLİ HİSSEDİLİR"

Prof. Dr. Okan Tüysüz depremle ilgili NTV'de yaptığı açıklamada "Sığ bir deprem. Sığ olması yüzeyde kuvvetli hissedilmesi anlamına gelir. Çukurova'nın yapısı bu tür depremlerin kuvvetlerini binalara yüksek yansıtır" bilgilerini verdi.

 "ÖZELLİKLE BURADA ENERJİ BİRİKİMİ VAR"

Tüysüz açıklamalarında ayrıca şunları kaydetti:

"Beklenen bir depremdi. Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Bunun batıya doğru bir enerji yüklemesi yaptığını uzun süredir söylüyoruz. Zaten yaşanan artçılar da özellikle Elbistan doğusu ve Çardak civarında yoğunlaşmıştı. Özellikle burada enerji birikimi var. Bu tür depremler olağan. 5.5 orta büyüklükte bir deprem daha önceki depremde hasar almış yapılar varsa onlardaki hasarın bir miktar artmasına neden olabilir.

 

"BU GERİLİMİN BİR ŞEKİLDE BOŞALMASI GEREKİYORDU"

Savrun fayı dediğimiz fay aşağı yukarı Çardak ilçesinden Kozan’a kadar ulaşan ve çok sayıda kollardan oluşan bir fay demek. Bunun üzerinde bir gerilme birikimi vardı ve bu gerilimin bir şekilde boşalması gerekiyordu. 5.5 büyüklüğünde deprem de bunun bir işareti.

BELEDİYE BAŞKANI ZEYDAN KARALAR: CAN VE MAL KAYBI YOK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medya hesabından depremle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Merkez üssü Kozan ilçemiz olan 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz tüm bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Şu an itibariyle bize ulaşan can ve mal kaybı bilgisi yoktur. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." Karalar ayrıca birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisini paylaştı.

VALİ ELBAN: TARAMALARIMIZ SÜRÜYOR

Adana Valisi Süleyman Elban da AA muhabirine, tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

AFAD BAŞKANI SEZER: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Depremle ilgili AFAD Başkanı Yunus Sezer'den de açıklama geldi. Sezer, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.