ABDULLAH CAN : “YETER ARTIK “

SEYHAN İLÇESİ NARLICA MAHALLESİ 56099 VE 56095 SOKAK SAKİNLERİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SEYHAN BELEDİYESİ YETKİLİLERİNDEN HİZMET ALAMAMAKTAN YAKINIYOR.

Yaşam Yayın: 09 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 09.07.2023 20:42:43
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
387 okunma
Google News

Adana’nın Seyhan İlçesi Narlıca Mahallesi 56099  ve  56095 sokakları  sakinleri Büyükşehir ve Seyhan Belediyesinin ilgili  yetkililerine seslenerek sokaklarının bakımsız olduğunu ileri sürerek hizmet istedi. Seyhan İlçesi Narlıca Mahallesi Muhtarı Haşim Temiz’e sorunlarını bir çok kez belirtmelerine rağmen sorunlarının çözümü konusunda duyarsız kaldığını

ifade eden mahalle sakinleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a seslenerek kışın çamurdan  yaz mevsiminde ise aşırı tozdan dolayı evlerinde oturmadıklarını öne sürdüler.

 

Adana’nın Seyhan İlçesine bağlı Narlıca Mahallesi 56099  ve  56095 sokak sakinleri hizmet alamadıklarını öne sürerek karşılaştıkları sorunların çözümlenebilmesi için Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi  yetkililerine seslendi. Narlıca Mahallesi Muhtarı Haşim Temiz’e karşılaştıkları sorunları belirtmelerine  rağmen bir çözüm bulunmamasına tepki gösteren sokak sakinleri  ilgili yetkilileri göreve davet ettiler.

“SOKAKLARIMIZ ÇOK KÖTÜ DURUMDA”

 

Narlıca Mahallesi 56099  ve  56095 sokak sakinleri adına açıklamalarda bulunan Adana’nın Çirkin Kralı Ödüllü Yönetmen Senarist ve Oyuncu  Abdullah Can, gazetemize açıklamalarda bulundu. Abdullah Can, ”Büyükşehir ve Seyhan belediyesi başkanlığına mahalle halkı adına duyurumuz ve  şikayetimizdir ? Mayıs ayının ikinci haftasında (L) Le şeklinde olan  Narlıca Mahallesi 56099 ile 56095 sokaklarının kanalizasyon borularını komple değiştirdiniz. Bu borular yıllardır sorunluydu. .Kışın ortasında iki sefer yalnız benim evimi ve komşularımızın evini su basmıştı. Bu geç olmasına rağmen yapıldı. Elinize kolunuza sağlık.Bu arada yağmur suları için logar girişleri yoktu. Yine belediyemizden yardım istememiz doğrultusunda bir logar girişi yapılmıştı.  Bu logar kapağı bu kanalizasyon borularının değişimi sırasında kepçenin dikkatsizliğimi artık ?? mucur yerine kazıda çıkan toprak ile üzeri kapatılmış ve o şekilde beklemekteyiz . Yaklaşık iki aydır defalarca yağmurlar yağdı,su birikintileri, araçların batmaları , yolumuz evlerimiz toz'dan topraktan pislikten geçilmiyor.Bayramımız zehir oldu.Çöplerden dökülen pislikler süpürülemiyor, arabalar (onlarca araba)geçtiğinde evlerimizin içi toz toprak, pislik her gün doluyor.” Dedi.

 

“ÇOK  İHMAL EDİLDİK VE HÂLÂ MAHALLE OLARAK ÇOK RAHATSIZIZ”

 

Seyhan İlçesine  bağlı bazı mahallelerde yol yapım ve  Aski’nin diğer hizmetleri  yapıldığında çok kısa sürede yapılması gereken hizmetlerin yapıldığına dikkat  çeken Abdullah Can, Narlıca Mahallesi’nde yapılması gereken hizmetlerin ilgisizlik nedeniyle sekteye uğratıldığını öne sürdü. Abdullah Can, “Bazı bölgelerde bu gibi işler yapıldığında insanlar perişan olmasın diye hemen yol çalışmasına defalarca kanalizasyon değişikliğine şahit oldum ertesi gün yol derhal yapılırdı.Yani orası Cemalpaşa, burası Narlıca mı? !!! oluyor.Ayrımcı bir zihniyetinizin olduğunu sanmıyorum.Ama çok  ihmal edildik ve hâlâ mahalle olarak çok rahatsızız.” dedi

“ MAĞDUR DURUMDAYIZ “

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a seslenen Abdullah Can, “ Sayın başkanım sizlerden ricamız var. Umarım bu ricamızı bizzat siz görürsünüz.Veya yardımcılarınız size iletirler.Yol boyu yağmur suyu logar kapağımız yok . İki , üç sene önce evimi su bastığında bir adet logar kapağı belediyemizden yardım istediğimizde kapı numaraları 21 ve 23 olan karşı komşumuzun karşılarına denk gelen bir rögar yaptırtmıştık.Onu da kepçe operatörü fark etmemiş.Şu anda oda yok.ZO kapağı belediyeden istekte bulunur bulunmaz derhâl yapmışlardı ve beni TLF ile arayarak yapıldı . Ve..  güzel oldu mu diye teyit almışlardı. Teşekkür etmiştim.Dedim ya kanalizasyon çalışmaları esnasında arkadaşlarımız kapağın kazayla kapanmasına vesile olmuşlar.Sevgili Başkanım tekrar, tekrar rica ediyorum.  Eninde sonunda bu yolumuz'u yapacaksınız.Bu yol yapımı yapılmadan önce yağmur suyu logarları (kapak) bilimsel olarak incelenmeli yapılmalı ve sonra asfaltlandırılmalıdır. Mahallemiz çok yorgun bir mahalle, evlerimiz yoldan en azı yarım metre aşağıda. Muhtarımıza mahalle sakinlerimiz sizlere bu durumu  defalarca söylediler. Belediyelerimizde ilgi  birimi aradığımızda bizlere  şu yada bu gün yapılacağı bahsedilerek bizleri oyalıyorlar. Bizler, mahalle sakinlerimiz olarak .fen işleri  ve ilgili müdürlüklerimize seslenerek acil bu konuya el atmasını arz ediyoruz. Bu sorunlarımıza da el atacağınıza cani gönülden mahalle halkı olarak inanıyoruz ve İlgileneceğinizden eminiz. Bizim sizlerden ricamız lütfen bizi bu mağduriyetten kurtarın . Bizler, Mayıs ayında beri mağduruz. Bu bayramda böyle geçti yolumuz bu durumundandolayı (pislik,toz,toprak,çöp ve kötü koku) bizler ve mahalle için çok zor oldu.” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.