ZEREN : SİGORTACILIK SEKTÖRÜ ÇOK ZOR DURUMDA

2000 yılından bu yana sigortacılık sektöründe olan Yüreğir Sigorta’nın tecrübeli işletmecisi Ahmet Zeren artan sigorta maliyetlerinin vatandaşları etkilediğini söyledi

Ekonomi Yayın: 07 Haziran 2024 - Cuma - Güncelleme: 07.06.2024 21:23:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
310 okunma
Google News

Haber: HÜSEYİN YETİŞ

Yüreğir Sigorta acente sahibi ve sigorta danışmanı olan Ahmet Zeren, sigorta sektöründe yaşanan bazı sorunlara  dikkat çekti. Gazetemize açıklamalarda bulunan Ahmet Zeren,

ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntının  Sigorta  ve Acentecilik mesleğini daha çok etkilediğini ifade etti. Ahmet Zeren,  “Sigortacılık mesleği ile  ilgisi olmayan bazı insanların sigortacılık  mesleğine  içine girmeyi çalışmaları, acentelerimizin ekmek dilimlerinin küçülmesine sebep olmaktadır.bu nedenlebölgemizdeki acente meslektaşlarımın sorunları ve sıkıntıları kat ve kat daha fazla bulunmaktadır.Acente arkadaşlarımız kendi acenteliklerinde poliçe kesme zorluğu yaşamaktayken ;  Broker ve şubeciler söz konusu poliçeleri istedikleri düşük fiyata kesebiliyorlar. Bu da acente meslektaşlarımın işlerini daha da düşürmekte olup ve ekmek dilimlerinin küçülmesine sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

TAKSİT SEÇENEĞİNİN KALDIRILMASI NEDENİYLE VATANDAŞ ÇOK ZOR DURUMDA

 

Son dönemlerdeki sigorta artışları ve taksit seçeneğinin kaldırılmasının vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Ahmet  Zeren, sigortacılar açısından maliyetlerin artması yeni poliçelerin fiyatlarının artmasına neden olduğunu belirterek, bu artışların iki önemli nedeninin kurdan dolayı artan yedek parça maliyetleri ve asgari ücrette yaşanan zam oranı olduğunu ifade etti. 

TRAFİK KASKO’SU YAPTIRANLARIN SAYISI AZALIYOR
Zeren, ikinci el araç ilan platformlarından birinin, 2022 yılının kasım ayında otomobil sahiplerinin araç kaskoları ile ilgili düşüncelerini ve davranışlarını ortaya koyan bir anket gerçekleştirdiğini, bu anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 52,5’inin kasko yaptırmayacağının ortaya konulduğunu ifade etti. Enflasyonun artması tüm sigorta maliyetlerini artırdığını ve bunu müşterilere yansıtmak zorunda olan sigorta firmalarının zam yapmak zorunda olduğunu belirten Zeren, "Acente olarak Trafik Kasko işlerini büyük oranda azaldığını söyledi. 

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAYANLARIN SAYISINDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ VAR
Zeren, “Türkiye’de zorunlu olmasına rağmen trafik sigortası yapanların oranı yaklaşık yüzde 75 civarında. Türkiye Sigorta Birliği’nin verilerinden yararlanarak hazırladığı bir analize göre sigorta ve kasko primlerinde geçen yıla göre büyük artış yaşandı” 25 milyon 920 bin motorlu kara taşıtından 5 milyon 277 bin tanesinin zorunlu trafik sigortasının olmadığını belirten Zeren, “kabaca hesaplanırsa bu tüm araçların beşte birine denk geliyor” dedi. 

BANKALARIN KASKO VE TRAFİK SİGORTASI UYANIKLIĞI
Zeren, bankalardan taşıt kredisi kullanan vatandaşlarımızın sigorta şirketini seçme hakkının sınırlandırılamayacağını, kasko sözleşmesine veya kredi sözleşmesine kaskonun belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şartın hükümsüz olacağını vurguladı. 

Zeren, bankaların taşıt kredisi verirken, kasko ve trafik sigortasının da kendilerinden alınmasını istediğini, ancak çoğu bankanın çalıştığı sigorta şirket sayısının az olmasından dolayı detaylı fiyat araştırması yapmadıklarını ve vatandaşlarımıza normal fiyatların çok üzerinde kasko ve trafik sigortası teklifleri sunduklarını ifade etti.  

 

 

 

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.