YANAR : " DOĞRU KARAR İLE ZAFER SENİN OLACAK "

Zafer Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı iş insanı Umut Yanar ve ekibi ; Adana’nın her ilçesi, mahalle ve sokağında karanlıkları meşale ile aydınlatabilme mücadelesine devam ediyor.

Siyaset Yayın: 03 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 03.03.2024 09:39:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 7 dk.
197 okunma
Google News

ROPÖRTAJ: HÜSEYİN YETİŞ- GÖKMEN OĞUR

Zafer Partisi Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı iş insanı Umut Yanar , Adananın her mahalle ve Sokağında vatandaşlar ile bir araya geliyor. Kendi öz  kaynaklarıyla  31 Mart yerel seçim çalışmalarına devam ediyor.  Geleceğin  daha modern ve çağdaş  belediyecilik anlayışını Adana’da hakim kılabilmek ve bir çok projeleriyle gerçekleştirebilmek için yoğun gayret sarf ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Zafer  Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yanında Zafer’e giden yolda destek istiyor. Zafer Partisi Adana İl Başkanı Abdurrahman Bilir ve ekibi  başta olmak  üzere ilçe başkanları, çok sayıda partililer ile seçmenlere kendilerini anlatıyor. Zafer'li belediyilik anlayışı ile Adana’yı  tanıştırabilmek için zafere giden yolda durmak bilmiyor.  Çalışkanlığı, kararlılığı, mücadeleci yapısıyla  karanlıkları meşale ile aydınlatmaya çaba gösteren iş insanı Umut Yanar ile Seyhan Belediye Başkan Adayı Hakan Kuşçu’nun seçim ofisinde bir araya gelebildik. Ve… fikir alışverişinde bulunduk.

KENDİSİNİ  TANITTI

 KISACA SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ ? UMUT YANAR KİMDİR?

         Öncelikle Umut Yanar, ülke, vatan aşığı, Adana sevdalısı bir kardeşinizdir. 1991 Adana, Yüreğir Mahallesinde dünyaya geldim. Babam Sarıçam Çınarlı, annem ise Fekeli… Yani bir yörük çocuğuyum. İlkokul ve ortaöğretim sürecimi Adana’da tamamladıktan sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimimi tamamladım. Üniversite hayatımdan sonra Adana’mıza tekrar dönerek ticarete atıldım ve 2017 yılında kurmuş olduğum şirket ile halen faal olarak inşaat sektörü içerisinde faaliyet göstermekteyim. 2019 yılında ülkü ocaklarında başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Şu anda da malumunuz olduğu üzere Zafer Parti’mizin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak siyaset hayatıma devam etmekteyim.

“MAKUS KÖTÜ  GİDİŞATI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

NEDEN ZAFER PARTİSİ? NEDEN ZAFER PARTİSİ’Nİ TERCİH EDEREK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINIZI AÇIKLADINIZ?

         Aslında bunun nedeni çok açık. Ekonomiden, emekli büyüklerimizin durumuna, Pazar fiyatlarından, mülteci sorununa kadar ülkemizin içerisinde bulunduğu darboğazdan ülkeyi çıkarabilecek proje ve ekiplere sahip, vatan sevdalısı insanlardan müteşekkil bir aile Zafer Partisi. Bakın bugün Adana’mızda çok ciddi bir mülteci sorunu mevcut ve bu sorun önümüzdeki yıllarda çok farklı sonuçlara gebe durumda. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Aynı şekilde birçok başlıkta ülke genelinde önemli sorunlar mevcut. Yerel de de ne yazık ki yeterince hizmet alamayan bir şehir konumundayız. Altyapısı bozuk, her yağmurda trafik çilesi çeken, yolları bozuk, yeşil alanları yetersiz, var olanları da bakımsız, temel belediye hizmetlerinin bile yapılmadığı bir şehir konumundayız.İşte biz bu makus gidişatı değiştirmek için Zafer Partisi çatısı altında sevdamız olan Adana’mıza hizmet etmek için yola çıktık ve hemşerilerimizin teveccühü ile bu hedefimize de ulaşmak için çalışıyoruz.

 

“DERSİMİZE ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞ DURUMDAYIZ”

 

ADANA’DA GÖRDÜĞÜNÜZ EN ÖNEMLİ EKSİKLER NELERDİR?

         Öncelikle çok ciddi bir alt yapı eksiği olduğu hepimizin malumu… 10 dakika yağmur yağdığında hemen iflas eden ve aynı zamanda trafiğe de etki eden bir altyapı sorunu var. Önceliğimiz altyapıyı tamamen ıslah etmek olacak. Akabinde ise tabi ki trafik sorunu. İstanbul trafiğini aratmayan bir trafik var. Bunun en büyük çözümlerinden birisi öncelikle toplu taşımayı düzenlemek ve artırmak akabinde ise yeni yollar ve bulvarlar açmak. Adana’mıza raylı sistemi getirmek ve toplu taşımayı tüm unsurları ile tam entegrasyon ile işletmek en büyük gereklilik konumunda.Diğer taraftan turizm artırıcı ve sosyal belediyecilik anlamında çok önemli eksiklikler içinde plan ve projelerimiz hazır durumda. Yani tabiri caizse dersimize çok iyi çalışmış durumdayız.

“ELİMİZDEN GELENİ MUHAKKAK YAPACAĞIZ”

VATANDAŞIN SİZLERE İLGİSİ NASIL VE GENEL ŞİKAYETLERİ  NELERDİR?

         Açık söylemek gerekirse beklediğimizin çok üzerinde bir teveccüh ve ilgi görüyoruz. Adana seçmeni çok bilinçli bir seçmen. Projelerimizi, analizlerimizi ve çözüm önerilerimizi en ince detayına kadar soruyor ve bizlerde anlatıyoruz. Çözüm önerilerimizi, projelerimizi dinlediklerinde gerçekten çok mutlu oluyorlar.Şikayet noktasında ise ne çok işsizlik, ekonomi ve mülteci sorunu yer alıyor. Biz kuracağımız istihdam masaları ile sanayi, iş dünyası ve vatandaşı bir araya getireceğimizi anlatıyor, ekonomik anlamda da çok ciddi sosyal destek paketleri hazırladığımızı anlatıyoruz. Mülteci sorunu ise şüphesiz ülkemizin genel sorunu ancak bu noktada da yerel yönetimlerin yetkileri çerçevesinde elimizden geleni muhakkak yapacağız.

“ÖNCELİKLERİMİZİ HEDEF ALAN PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

ADANA SEÇMENİNE HANGİ PROJELERLE GİDİYORSUNUZ?

         Öncelikle sırasıyla Adana’mızın önceliklerini hedef alan projeler hazırladık. İçerisinde akademisyen hocalarımızın, alanlarında uzman kardeşlerimizin yer aldığı bir proje ekibi ile çalışıyoruz.Kongreler Merkezi Adana sloganıyla Adana’mızı kongre turizminin merkez noktalarından birisi haline getirecek çok önemli bir projemiz hazır durumda. İşsizliğe büyük darbe vuracak olan Semt Atölyeleri, Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyacak olan Amatör Spor Kompleksleri, Kreş ve çocuk kütüphaneleri, çocuk diyarları gibi çok önemli projelerimiz var. Kentsel dönüşüm noktasında ise konumlarına kadar belirlediğimiz önemli bir veritabanına sahibiz.Tüm bunların yanında çok önemli sosyal belediyecilik projeleri de hazırladık. Öğrencilere yönelik teşvik edici destek paketlerinden, evlerinde çalışmak isteyen hanım kardeşlerimize fason iş imkanına, halk ekmekten, yeni doğan bebek paketine kadar geniş bir yelpazede sosyal projeler hazırladık.Yine bereketli topraklara sahip şehrimiz için çok önemli tarımsal destek paketleri ve yeşil enerji teşvik paketleri de projelerimiz arasında…

“VATANDAŞLARIMIZIN TEVECCÜHLERİNE LAYIK OLACAĞIZ”

ADANA SEÇMENİNE NASIL DOKUNACAKSINIZ?

         Biz zaten Adana seçmenine her an dokunuyoruz. Genç, dinamik kadrolarımız, Adana’mıza olan sevdamız, çalışkanlığımız ve projelerimizle her gün, her saat gönüllere dokunuyoruz. Saha çalışmalarımızda gördüğümüz teveccüh zaten bunun net olarak göstergesi.

“SAMİMİYETLE, SEVDAYLA, PROJELERİMİZLE YOLA ÇIKTIK”

SEÇMENLERİMİZE MESAJINIZ NEDİR?

         Ben Adanalı hemşerilerimin basiret ve ferasetine güveniyorum. Biz hamasetle, popülizmle, algıyla yola çıkmadık. Samimiyetle, sevdayla, projelerimizle yola çıktık. Bu farkın net olarak farkedileceğinden eminim. Bu yüzden sloganımızı da aynı mantıkla belirledik. Doğru Karar Umut Yanar dedik. Çünkü Umut Yanar aslında şahsında hemşerilerimizin hepsini temsil ediyor.

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.