KARACA : “BU YAŞANANLAR YÜREĞİR'E BÜYÜK HAKSIZLIK”

CHP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Kamuran Karaca, Yüreğir’e aday adayı olan 11 isim varken aday adayı olmayan birisinin aday gösterilmesine tepki göstererek, “Bu durum 11 adayımızın itibarsızlaştırılması değil midir?” dedi.

Siyaset Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 17:04:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
347 okunma
Google News

Çukurova Metropol Gazetesi köşe yazarlarından Kurtuluş Kılınç'a özel açıklamalarda bulunan Karaca, “31 Mart mahalli idareler seçimlerine kırk bir gün kaldı. Büyük sorunları olan Yüreğir  ilçemizde geride kalan 5 yıllık sürede mevcut AK Parti Belediye yönetimi Yüreğirliyi memnun etmemiştir. Gözle görülür önemli bir eser olmadığı gibi, borçlandırılmış bir belediye olduğunu tüm Yüreğir biliyor. Bu nedenle 31 Mart 2024 yerel seçimlerini bu tablodan çıkışa çevirmek isteyen büyük bir toplumsal talep olduğu görülüyor. Yüreğir’i sadece kendisiyle sınırlı da görmemek gerekir. Ceyhan, Yumurtalık, Karataş ile bağları varken, İmamoğlu, Kozan, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ile bağlantılı büyük seçmen kitlesinin de kilit noktasıdır. Her kesimden Yüreğirli 31 Mart yerel seçimlerinde yanlış işlerin hesabını sandıkta sormak istiyor. İstiyor da bunu nasıl yapacak bugünlerde kara kara düşünüyor” dedi.

Bu belirsizliğin biran önce sona ermesini isteyen Karaca, şöyle devam etti: “Yüreğir Belediyesini alması beklenen partimize, Cumhuriyet Halk Partisi'ne gözler çevriliyor. CHP  adına Yüreğir Belediye Başkanlığı adaylığı başvurusu yapan 11 kıymetli arkadaşımız var. Ben de onlardan biri olarak, aynı zamanda 2019 yılında kafa kafaya giden ve tartışmalı bir sonuçla seçimin aleyhime sonuçlandığı Yüreğir Belediye Başkan adayı olarak büyük bir sorumluluk taşıyorum. Bu sorumlulukla Yüreğir adına adaylıklara karar verecek yetkili yöneticilere sesleniyorum: Seçimlere 41 gün kaldı, hala CHP'nin adayı belli değil! Bu durum 11 adayımızın itibarsızlaştırılması değil midir? Yüreğirlinin değişim beklentisinin, hayallerinin tüketilmesi değil midir? Ne yapılmak isteniyor? Anketlerde Yüreğirlinin eğilimi yaklaşık iki ay önce belirlendi. Bunun sonucuna göre neden aday açıklanmıyor? 2019 yerel seçimlerinde adaylık 3 Şubat’ta açıklanmıştı. Seçimin tartışmalı sonucunu en safça değerlendirdiğimizde; Aday açıklamada geç kalındığı için, her kesime ulaşılamadığından yani zaman yetmediğinden küçük farkla kaybettiğimizi kabullenirsek, bugün 16 Şubat, yani diğerinden 13 gün daha geç ve hala ortada aday yok. "Yüreğirli aynı suda ikinci kere yıkanmak mı isteniyor?" 13 Şubat’ta “şehir inisiyatifi” adına denilerek açıklanan adayın iki gün sonra adaylıktan çekildiği basına yansıdı. 20 Şubat’ta yani 4 gün sonra seçim kurullarına meclis üyeleri listesi verilecek. Ancak hangi aday hangi meclis üyesi dizgisiyle seçime girecek belli değil. Hangi kesimlerin temsiliyeti seçimi almak için gerekli olacak, davet edilecek yani seçim kazanma örgüsü, planı belli değil. Bunları adaylarda bilmiyor. Ne yapılmak isteniyor?”

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.