Hayatını Kaybeden Öğretmenler Toprağa Verildi

Saimbeyli-Feke yolunda heyelan sebebiyle araçlarının üzerine kaya düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden öğretmenler toprağa verildi.

Yaşam Yayın: 10 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 10.04.2023 04:01:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
102 okunma
Google News

Saimbeyli-Feke yolunda heyelan sebebiyle araçlarının üzerine kaya düşmesi sonucu hayatlarını kaybeden öğretmenlerden Dilek Altıparmak ve Ümmühan Dilbilir; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile Vali Dr. Süleyman Elban’ın katıldığı cenaze töreniyle sonsuzluğa uğurlandı.

Cenaze töreni öncesinde Vali Elban tarafından havalimanında karşılanan Bakan Özer cenaze törenine katılmak üzere Kozan ilçesine geçti. Kozan’da düzenlenen törende değerli öğretmenler kılınan cenaze namazının ardından göz yaşları ve dualarla toprağa verildi. Öğretmenlerin ailelerine baş sağlığı ve sabır temennisinde bulunan Bakan Özer cenaze töreni sonrasında yaptığı açıklamada " Dün 4 canımızı, çok kıymetli öğretmenlerimizi kaybettik. Görev yerlerine giderken heyelanla kaya yuvarlanması sonucu hayatlarını kaybettiler. Allah'tan rahmet diliyorum. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Kederli ailelerine, çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Yakınlarına sabrı cemil diliyorum. Gerçekten öğretmenlerimiz sadece eğitim veren insanlar değil toplumda. Aynı zamanda toplumun olağanüstü şartlarında da her türlü yardımına koşan insanlar. Bunu Covid-19 salgını günlerinde de gördük. 6 Şubat depreminden sonra da gördük. Öğretmenlerimiz bu toplumun en fedakar insanları, böyle güzel 4 tane fedakar insanı kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Tüm milli eğitim camiamıza baş sağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Törene Bakan Özer ve Vali Elban’ın yanı sıra kamu kurum temsilcileri, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Özer ve Vali Elban daha sonra aynı kazada vefat eden öğretmen Rahime Topak’ın acılı ailesine taziye ziyaretinde bulunarak baş sağlığı dileklerini iletti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.