HANSHİ İSMET TURNA : “KAŞININ ÜZERİNE DEĞİL ; ANIL TERİNE SAYGI DUYUN”

Türkiye Karate Federasyonu Dan Kurulu Başkanı Hanshi İsmet Turna , 1973 yılında yarışmaya ilk adımını attığı İstanbul 'da Spor sergi sarayında yaşadığı anılarını sosyal medya hesabından paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Yayın: 09 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2023 01:22:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
361 okunma
Google News

Türkiye Karate Federasyonu Dan Kurulu Başkanı Hanshi İsmet Turna , Karate do’nun  mücadele sanatı olduğunu ifade etti. 1973 yılı yarışmaya ilk adımını  İstanbul 'da Spor sergi sarayında attığına dikkat çeken  İsmet Turna,  sosyal medya hesabından yaşadığı anılarından bir kesit paylaştı.  Karate camiasına önemli mesajlar veren Hanshi İsmet Turna ,“1980 - 1984 yıllarında kürsüye çıkmak kata dalında on iki tur kumite dalında 15 tur geçen hak ederdi.Gerçek manada çıplak elle kontrol ne kadar olsa da darbe almamak bir mucizeydi. Gerçek manada yarışmanın tadı bu yıllarda idi alın terin hakkını vermek güçlü rakipler ile yarışmak yürek isterdi. Herkes, herkes ten üstün olduğu hak eden hak ettiği yere geldiği güzel bir zaman dilimini yaşadık. Geceden sabaha kadar maçlar devam ederdi.Tatemi’ de uyuyor sırası ismi okunan yüzünü yıkardı maça tekrar devam ederdi.Maç sonrası bir hafta dinlenmek az gelirdi.Hakan sensei'den aldığım darbeler beni karate do sporuna o kadar sıkı bağladı.Kata ve kumite yarışmalarına en az sekiz yüz kişi katılıyordu. kumite ve açık siklette kilo yoktu “ dedi.

 

Mücadele sanatı denilen karate do’nun hakkını vererek yıllarca mücadele veren hocalarımızın her zaman kıymetinin bilinmesi tavsiyesinde bulunan Hanshi İsmet Turna ,“Kaşının üzerine değil , anıl terine saygı duyun.Bu yüzden hep diyoruz hiç kimse ağaç kovuğundan çıkmamıştır.İnsana değer yaşadığı zaman diliminde vermek lazım öldüğünde değil.Söyle bir empati yapalım. Hocamız bize bir tokat vursaydı hakaret edip bizleri azarlasaydı biz belki bu günlere asla gelemezdik. Bizleri bu günlere taşıyan değerli hocalarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. Türk karate do camiamızın adına.Sevgi ve saygılarımla. Oss.” diye konuştu. .

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.