DSP,şehit anaları ve kadınlardan helallik istedi

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Örgütü (DSP ) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde önünde “Tüm şehit anaları ve kadınlarımız hakkınızı helal edin” pankartı açtı.

Siyaset Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 08:18:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
377 okunma
Google News

Demokratik Sol Parti (DSP) Adana İl Örgütü   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Parkında Atatürk anıtı önünde basın açıklamasında bulundu. Atatürk anıtı önünde “Tüm şehit anaları ve kadınlarımız hakkınızı  helal edin”  pankartı açan DSP Adana İl Örgütü’nün  basın açıklamasına  DSP Parti Meclis Üyesi Hakan Buldu, DSP Adana İl Başkanı Selami Gördebil , DSP Adana İl Sekreteri Leyla Can Haklı , İlçe Başkanları ve çok sayıda  partili katıldı

“KADINLAR, YAŞAM DENGESİNİN EN DEĞERLİ UNSURLARIDIR”

DSP Parti Meclis Üyesi Hakan Buldu ,  Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladıklarını ifade ederek tüm kadınlara sağlıklı, özgür, mutlu ve hakça düzenden paylarını aldıkları bir yaşam diledi. DSP Parti Meclis Üyesi Hakan Buldu,  “Yaşamımızın her aşamasında varlıklarını htiğimiz kadınlar, yaşam dengesinin en değerli unsurlarıdır. Ülkemizin demokratik yaşama geçişinde ve demokrasiyi yaşatmasında önemli rol üstlenen kadınlarımız, Cumhuriyet rejimi ile birlikte çağdaş hak ve özgürlüklere kavuşmuş ancak günümüzde bu hakları yeterince kullanamaz duruma düşürülmüşlerdir.Kadınlarımızın eşitlik içerisinde huzurlu ve çağdaş bir yaşam sürmeleri, yaşamın her alanına özellikle de yönetim kademelerinde hak ettikleri yerleri alabilmeleri, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Şiddetin değil, sevgi ve saygının egemen olması için sadece kadınlarımız değil, erkeklerimiz de mücadele etmelidir. Bu duruş, çağdaş yaşamın gereğidir.” Dedi.

“KADINLARIMIZ HER ŞEYDEN ÖNCE YAŞAMIMIZIN EMEKÇİLERİDİR”

Kadınların  sabırlı, sıcak, şefkatli, koruyucu tutumları ile daima insanca yaşam için mücadele ettiklerini belirten  Hakan Buldu, “Toplumların birleştirici unsuru olan kadınlarımızın erkeklerle eşit düzeyde yaşam sürmeleri, özlenen düzeyde seçme, seçilme haklarından yararlanması, yaşamın diğer alanlarında karşılaştıkları haksız bariyerleri aşabilmeleri için el ele vermeliyiz. Kadınlarımızın, ulusumuzu ulus yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda verdiği mücadele hepimize ilham vermeli, kadınların ezilmediği bir toplumda yaşamak hepimizin ideali olmalıdır.Emek en yüce değerdir ve kadınlarımız her şeyden önce yaşamımızın emekçileridir. Kadınlarımızın emek, özgürlük ve mücadele gününü kutluyor, tüm kadınlarımıza hak ettikleri değerde güzel bir yaşam temenni ediyorum.” Diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.