DEMİRDAĞ : 2022 FAALİYET RAPORU BİTMEMİŞ PROJELERLE DOLUDUR

Yaşam Yayın: 13 Mayıs 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 13.05.2023 22:45:25
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
100 okunma
Google News

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde Aski Genel Kurulunda  MHP Gurubu adına 2022 faaliyet raporunu değerlendiren MHP Karaisalı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cemal Demirdağ şunları söyledi

Sayın başkan değerli arkadaşlar, sayın basın, sayın misafirler,

Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum..

Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına,

Aski 2022 yılı faaliyet  raporu ile ilgili  düşüncelerimizi  sizlerle paylasmak istiyorum..Ben görüşlerimi  rakamlar  üzerinden değil, 2022 yılı faaliyetleri ile ilgili tespitlerimi sizlere aktaracağım..

Aski’nin Misyonu,İçmesuyu ve atıksu hizmetlerini, çevre ve insan sağlığını esas alan bir yaklaşımla, vatandaş memnuniyetini dikkate alarak kesintisiz, verimli ve kaliteli olarak sunmak.

Vizyonu ise,Adana’nın içme su ve atık su alanında tüm problemlerini çözen; çevre, insan, bilgi ve teknoloji odaklı yüksek standartlarda hizmet sunan örnek bir kurum olmak.

Bende bu söylemler doğrultusunda konuşmak istiyorum.içme suyu hizmetleri,

Yıllar itibariyle ile hizmete alınan şebeke hattı uzunluğu,2015 yılında 435.551 metre2018 yılında 761.350 metre2019 yılında 271.065 metre en düşük seviyede2021 yılında 670.704 metre2022 yılında ise 436.128 metreye düşmüştür..Hala şehrimizin,   taşra ilçelerinin ve özellikle köylerin su şebeke hatlar sorunun bitirilmesi gerekmektedir..Sarıçam,  akkuyu-buruk arası İçme suyu Kozan,  horzum,çobancık içme suyu İmamoğlu ,  Fatih, saygecit, adalet,hürriyet,  Cumhuriyet mahalleleri İçme suyu,

Pozantı ,  Gokbez,  armutolugu İçmesuyu Karaisalı,  Karakilic,  durak murtcukuru,  Tumenli, hacimusali,  çakallık guvenc  İçmesuyu, Aladağ,  Baspinar  İçme suyuTufanbeyli,  Cumhuriyet, İstiklal ve Yeniçağa İçmesuyu Karataş , tuzkuyusu, karagocer  icmesuyu, Seyhan, Yenimahalle icmesuyu, Çukurova,  100.yil İçme suyu, Yüreğir, akarcalI  yunusoğlu içme suyu Projelerinin tammlanmasi gerekmektedir..Asbesli şebeke hattı kalmamalıdır.

Bilindiği üzere insan sağlığı için en tehlikeli su taşıma sistemidir, asbesli borular..

Yıllar itibariyle hizmete alınan Kanalizasyon ve yağmursuyu hattı uzunluğu,2011 yılı 191.979 metre, 2018 de 234.429 metre, 2020 de 98.388 metre 2022 de 82.457 metreye düşmüştür.Seyhan, Daglioglu  Ucak alanı,Gulbahcesi, Kuyumcular, Daglıoglu, Dumlupinar, SarIcam, İncirlik,Orhangazi,Boynuyogun, Çukurova,  100.yil,  kurttepeYüreğir , yunusoglu,  Cumhuriyet Mahallelerinin kanalizasyon ve yağmursuyu projeleri bitirilmelidir..Yıl 2023 Hala kanalizasyonu olmayan mahallerimiz var..

Köyleri  hiç söylemiyorum..Çok acil yeni projelere ihtiyacımız var..Öncelikle yeni kurulan kenar mahalleler,Buralarda Hala foseptik çukurları mevcut..

Yine yeni yerleşim alani olan çok katlı binaların çok acil alt yapı sorunları giderilmelidir..Özellikle  Pozantı  tekir yaylası,  Alpu yaylası,  karaisali  kizildag,  Kozan goller yaylası ve yine Feke, Saimbeyli , Tufanbeyli büyük yaylarınin kanalizasyon sorunu giderilmelidir.

Aski yönetimine  sesleniyorum,Biraz örnek proje yapsak.. tüm altyapısı tamamen bitmiş…Hem içme suyu, Hem kanalizasyonu hem aritmasi tammlanmis..Yaz geliyor, şehrimizin temiz kokması için tedbir sart..

Yazın kanalizasyon kokusu çok kotu..İnsan sağlığını tehdit ediyor.

Bu yıl şiddetli 2 defa yağmur yağdı..Şehir gole döndü..her yer gölet oldu..allahtan can kaybı yaşamadık..

Bu yarıştan ders almalıyız..Özellikle  hayalpa4k civarı ve bazı kot seviyesi düşük yerlerle ilgili yeni planlama yapmak şart.. Bu taskinalrdan kurtulmamız lazım..

Aski tarafından altyapı çalışması  yapımı esnasında tahrip olan yollarının bakim ve onariminin yapılmamasidir..Trafik güvenliği, çevre halk sağlığı,  Kent Estetiği açısından önemli olan düzenlemenin acil yapılması gerekir.

En büyük şikayet bu konudur.Tüm Belediye başkanlarımız ve vatandaşlar bu konuda muzdarip..

Ayrıca, kırsal kesimlere yapılan yatırımlar yok denecek kadar az ve yetersiz.. özellikle sulama sistemi.

Baktığımızda,  Aski 2022 yılı faaliyet raporu kitapçığı çok güzel, fotoğraflar süper,Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum..Yapılan hizmetlere  teşekkür ediyorum.Fakat  2022 faaliyet raporu içeriği ağırlıklı olarak,  bitmemiş projelerle doludur..

Biz milliyetçi Hareket Partisi olarak faaliyet raporuna oyumuz Red yönünde olacaktır.. Hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum..

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.