BAŞKAN TANRIÖVER'DEN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA ÇAĞRI

BAŞKAN TANRIÖVER ; 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ PERSONELİNİN PROBLEMLERİ BİRAN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI İÇİN İÇ İŞLERİ BAKANI S SÜLEYMAN SOYLU’YU GÖREVE DAVET ETTİ.

Yaşam Yayın: 04 Şubat 2022 - Cuma - Güncelleme: 04.02.2022 10:56:01
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
347 okunma
Google News

Üyelerine yeni haklar kazanabilmesi ve karşılabilecekleri sorunların çözümü için sürekli sahalarda olan Büro Memur Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver yaptığı basın açıklamasıyla büro memurlarının kanayan bir yarasına daha parmak bastı. 112 Acil Çağrı Merkezi Personelinin problemleri biran önce çözüme kavuşturulması için İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’yu göreve davet eden Başkanı Mehmet TanrıöverTanrıöver'in açıklamasının satır başları şöyle oldu

 

112 acil çağrı merkezlerinde görev yapan personellerin bir an önce standartlarının yükseltilmesi, tespitini yaptığımız eksikliklerin biranönce çözümlenmesi gerektiğini belirtti.

1- YEMEK PROBLEMİ :

112 Acil Çağrı Merkezlerinin genelde Valiliklere veya diğer kurumlara uzak yerlerde konuşlu olması nedeniyle personel yemek hizmetinden ve yemek katkı paylarından yararlanamamaktadır.Bazı Kamu Personeline Tayın Bedeli Verilmesi Hakkında Kanuna “112 Acil Çağrı Merkezinde görevli kadrolu, sözleşmeli ve işçi personele” ibaresi eklenmesi halinde problem tamamen ortadan kalkacağı değerlendirilmektedir.

2- ULAŞIM PROBLEMİ :

112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan personelin bir kısmı il dışından, bir kısmı ilçelerden gelmekte, merkez ilçelerden gelenler de toplu taşımada iki araç değiştirmek zorunda kalmaktadırlar.Vardiyaya yetişmek zorunda olan personel genellikle kendi aracıyla gelmekte, akaryakıt fiyatları gözönünde bulundurulduğunda bu durum masraflarını artırmaktadır.112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan personele ulaşım yardımı yapılması konusunda adım atılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

3- KADIN MEMURLARIN GECE VARDİYASI TALEPLERİ :

Doğum yapan personel vardiyalı sistemde daha çocuğuyla daha fazla vakit geçirebileceğinden gece vardiyası talep etmekte ancak doğum yapan kadrolu personele 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 101. Maddesi gereği iki yıl süreyle talebi olsa bile gece vardiyası yazılamamakta, sözleşmeli personele ise 1 yılın sonunda isteği halinde gece vardiyası yazılabilmektedir.Kadın Memurlara doğumdan sonraki 1 yılın sonunda isteği halinde gece vardiyası ve gece nöbeti verilmesinin önü açılmalıdır.

4- FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ

112 Acil Çağrı Merkezinde vardiyalarda görev yapan personelin istirahat saatleri çalışmadan sayılmamaktadır. Gerekli düzenleme yapılarak fazla çalışan personele fazla çalıştıkları süreler için ücret ödenmesinin önü açılmalıdır. Ayrıca resmi tatillerde de görev yapmak zorunda olan personele bunun karşılığı verilmelidir. Personelin sözlü olarak şiddet, hakaret ve tacizlere maruz kaldığı, gece çalışmalarının yorucu olduğu dikkate alınarak çağrı merkezi personeline yıpranma payı ödenmelidir.

5- KARİYER :

112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan personelin kariyer yapabileceği kadrolarbulunmamakta, GYUD sınavlarında genellikle başka illeri veya birimleri tercih etmek zorunda kalmaktadırlar. 112 Acil Çağrı Merkezinde görev yapan personelin kariyer yapabileceği uzmanlık, şeflik vb. kadrolar açılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

6- ÜCRETLENDİRMELER:

Acil Çağrı Merkezleri bünyesinde muhtelif kurumlar görev yapmakta, aynı işe hatta daha fazlasını yapan çağrı karşılama personelinin özlük hakları diğer kurum personelinden daha düşük kalmaktadır.

Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürleri farklı kurumlara bağlı personelin idaresini deüstlenmekte, gerektiğinde harcama yetkilisi olarak da görev yapmaktadırlar. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlerinin maaşları normal şube müdürlerinin maaşlarına göre değil, görevin gerektirdiği sorumluluğa göre düzenlenerek arttırılmalıdır.

7- SÖZLÜ ŞİDDET, HAKARET DURUMLARI :

Bazı şahıslar tarafından çağrı karşılama personeli sözlü olarak şiddete, hakarete maruz kalabilmektedirler. Bu durum personelin moral motivasyonunu bozmaktadır. Mevcut Ceza Mevzuatına göre personelin şahsi olarak şikayetçi olması gerekmekte, özellikle küçük illerde ilgilişahısla karşılaşma durumu göz önünde bulundurulduğunda personel şikayetçi olmayı tercih etmemekte, durum sineye çekmek zorunda kalmaktadır.Bu durumda kurumsal olarak işlem yapılabilmesi konusunda ceza mevzuatında düzenlemeyapılması konusunda adım atılmalıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.