BARO BAŞKANI AV. VELİ KÜÇÜK; “TİYATRO TOPLUMLARI DÜŞÜNDÜRÜR, GELİŞTİRİR VE İYİLEŞTİRİR”

Kültür Yayın: 28 Mart 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 28.03.2020 12:28:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
542 okunma
Google News

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, 27 Mart 1962'den bu yana Uluslararası Tiyatrolar Birliği'nin öncülüğünde, dünya çapındaki yüzlerce merkezde çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Tiyatrolar Günü programlarının Koronavirüs salgın hastalık riski nedeniyle yapılamamasından ötürü üzüntülerini dile getirdi.

 

Av. Veli Küçük mesajında;

“Dünyada, vâkâların yaşandığı ülkelerde küresel salgında hastalanan ve ölen insanların sayıldığını üzülerek gördüklerini belirterek,  “Çaresizlik içinde evden çıkmayarak soluk almaya ve hayatta kalmaya çalıştığımız günleri yaşıyoruz.

Dünya korku ve endişe içinde. Bu dönemlerde insanları morale ve farklı sosyal, kültürel etkinliklere ihtiyaç htiği ortadadır.

 

Karanlıkları aydınlatan, " Kral Çıplak"tır diye haykıran, sorgulayan, sorgulattıran, yüzleştiren, düşündüren, düşleri gerçek yapan, bir devrim provası olan tiyatronun perdeleri de ne yazık ki bu endişe ortamında kapandı. Şu anda Dünyanın yeni efendisi (!) Koronavirüs (Covid-19) hayatımızı teslim aldı... Bugünlerde sanat faaliyetlerinin de ne kadar önemli olduğunu anlamak gerekmektedir.

 

Baromuz tarafından tamamı avukat meslektaşlarımızın oluşturduğu ve 2011'de "Bir Şehnaz Oyun"'la "sahne" diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğumuz, 2012'de "Tersine Dünya", 2013'de "Anam, Bacım, Avradım", 2014'de "Deri Ceket", 2015 ‘de "Komşu Köyün Delisi", 2016 ‘da ‘Zenabir’, 2017 yılında 'Cadı Kazanı' ve 2018 yılında ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ve 2019 yılında “Karar Kimin” ile izleyenlerin beğenisini toplamıştı.

 

Büyük bir emek ve heyecanla hazırlandığımız bu yıl ki tiyatro oyunumuzun da provalarına da ne yazık ki ara verilmiştir. Ancak bu konuda salgın hastalık riskinin ortadan kalkmasından itibaren yeniden çalışmalara başlanacaktır.

 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Ülkemizde de modern tiyatronun oluşumu, gelişimi için emek veren, katkı koyan, destek olup, önündeki engelleri kaldıran Cumhuriyet'in devrimci kadrolarını, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve eylem arkadaşlarını, tiyatro denilince akla ilk gelen ölümsüz isim Muhsin Ertuğrul'u, Afife Jale’yi, İsmail Dümbüllü’yü ve tiyatroya emek, katkı ve gönül vermiş nice sanatçılarımızı saygı ve özlem ile anıyoruz.

 

Tiyatro toplumları düşündürür, geliştirir ve iyileştirir. Kimi zaman da bir direnme biçimidir. Sanatıyla dünyayı güzelleştirenlerin Tiyatrolar Günü kutlu olsun!Dünya tiyatrosunun büyük ustası BertholtBrecht'ın şiiriyle açıklamamı sonlandırıyorum:"Bir sonuca gitmeyen bilgiyibilmek mi sanıyorsunuz?Bu dünyayı gerçekten değiştirmiyorsa!buna muhtaç.Korkusuz ayrılırken bu dünyadan hızla;diyeceğim var:Dünyadan yalnızca iyi bir insan olarakayrılmayın, yetmez...Ardınızda iyi bir dünya bırakmayabakın!” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.