Zeydan Karalar’la birlikte Adana’nın unutulmuş bölgeleri hizmet alıyor

Kıbrıs Caddesi’nde yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ayrıştırılıyor

Yayın: 21 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 21.12.2020 11:36:41
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
348 okunma
Google News

 

Seyhan ilçesine bağlı Kıbrıs Caddesi’ndeki kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ayrıştırılıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon hattı kaynaklı altyapı sorunları son bulacak. Söz konusu bölgedeki en büyük problemlerden biri yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birleşik olması sorunu böylece ortadan kaldırılıyor. Yapılan çalışma ile yağmur suyu ve kanalizasyonu hatları ayrıştırılıyor.

 

Kıbrıs Caddesi’nde 1.481 metre kanalizasyon hattı döşenerek, ani yağışlarda meydana gelen kanalizasyon taşmaları son bulacak. Projenin tamamlanması ile Dumlupınar ve Meydan mahallelerinde 2. 171 metre kanalizasyon hattı hizmete girecek.

HİZMETE SUSAMIŞ GÜNEY ADANA’YA DAHA FAZLA İHTİMAM GÖSTERİYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bölgede devam eden çalışmaları denetledi. Başkan Zeydan Karalar, “Burası Kıbrıs Caddesi… Adana’nın en yoğun 3-4 caddesinden biri. Eski Hergele Yolu, Doğumevi Caddesi, bir ucu Obalar Caddesi… Herhalde 30 yıldır burada böyle bir hizmet olmadı. Kanalizasyonla ilgili vatandaşımızın çok büyük sıkıntısı vardı.  Evlerden kanalizasyon taşıyordu. Biz bu sorunu ASKİ’nin çalışmalarıyla çözdük.

Parke, beton, asfalt üst üste döküldüğü için yol evlerden yüksek kalınca, yağmurda su baskınları da yaşanıyordu. Şimdi burayı kazıyıp asfalt dökeceğiz ve bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Hem Dumlupınar hem Meydan Mahallesi’ne önemli bir hizmet kazandırmış olduk. Adana bilir, kentin güneyi unutulmuştu, hizmet alamazdı. Sanki burada vatandaş oturmuyor gibiydi. Biz Güney’in unutulmuşluğundan kaynaklanan sorunları azaltmak için daha fazla çalışıyoruz. Buraları da en az kuzey mahalleleri kadar  sorunsuz hale getirme kararlılığımız var” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.