Yüreğir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Nuri Ünsal'a CHP Adana il örgütünden tepki

Siyaset Yayın: 17 Ağustos 2021 - Salı - Güncelleme: 17.08.2021 11:32:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
249 okunma
Google News

CHP Adana il bşkanlığından yapılan açıklama'da,Yüreğir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Nuri Ünsal’ın, sosyal medya hesabından yaptığı “Atam sen rahat uyu. Sakın uyanma. Ülkeyi daha yeni toparladık” şeklindeki paylaşımı, ülkemizde son yıllarda artan ve cesaret bulan Atatürk düşmanlığının bariz örneklerinden biridir denildi.

 

Bu çirkin, sözde alaycı ve seviyesiz yaklaşım, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatmaya kararlı olan Milletimize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e neleri borçlu olduğumuzu hala anlamayan kafaların bulunduğunu görmek son derece üzücüdür denilerek açıklamalarına şu sözlerle devam ettiler:

Savaşlardan, yenilgilerden tükenmiş, İngiliz, Rus, Fransız, İtalyan ve Yunan işgaline uğramış, topraklarını kaybetmiş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülke yaratan Mustafa Kemal Atatürk’ü kendisine düşman gören zihniyete, bütün dünyanın bildiği ve saygı gösterdiği bazı gerçekleri hala hatırlatmak zorunda kalmak hepimiz için aslında züldür.

Kimsenin beklemediği bir anda, büyük bir umutsuzluğun tam ortasında kalan, milletini birleştirerek, yeniden örgütleyerek, emparyalist işgalcilere karşı Bağımsızlık Savaşı başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve Mücadele Arkadaşları, adeta mucizelere imza atmış ve büyük askeri zaferlerin ardından, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, devrimleriyle de ülkesini çağdaş dünyanın bir parçası haline getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıkları, başarıları, askeri ve yönetimsel dehası tarihe sığmazken, bunu bir yazıda anlatabilmek elbette mümkün değildir.

Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; 1. Dünya Savaşı’nın ardından İstanbul’da, Gaziantep’te, Adana’da, İzmir’de ve daha bir çok şehrimizde Emperyalist işgalci Devletlerin bayrakları dalgalanıyordu. Milletimizin namusu ve onurumuz İngiliz, Yunan, Fransız, İtalyan askerlerinin insafına bırakılıyordu. İşte bu durumu kabullenemeyen Mustafa Kemal Atatürk, cesareti, dehası ve halkından aldığı güçle, bir imparatorluktan elimizde kalan ve bugün bize ülke olan son toprak parçasını kurtarmak için harekete geçmiş ve bunu başarmıştır.

O ve Türk Milletinin bağrından çıkan Kuvayı Milliye Ordusu, bağımsızlığımızı kazanmak ve Tam Bağımsız Türkiye'yi yaratmak için ölümü hiçe sayarken, emperyalistlerin kuklası saraydaki işbirlikçiler, İngiliz gemileriyle vatanı terk ediyordu. Ülkemizi düşman işgalinden kurtarıp, bizlere bir vatan armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar, Kurtuluş Savaşı zamanında yaşasalardı, vatanı işgal edenlerin safında mı olacaklardı? Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmek fikir özgürlüğü değildir. O’na dil uzatmak, aynı zamanda kendini inkar etmek, tarihini bilmemektir. Bu suçu işleyen kim olursa olsun, hak ettiği cezaya yargı yoluyla mutlaka çarptırılmalı denildi.

Yüreğir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan bu şahıs hakkında gereken işlemleri bir an önce yapmalıdır. Tepkisizlik, benzer suçları işlemek için tetikte bekleyen Cumhuriyet düşmanlarına cesaret verecektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.