YÜREĞİR BELEDİYESİ ADANA’DA YİNE BİR İLKE İMZA ATTI

Sanatın ve sinemanın başkenti Adana’da Yüreğir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Arabada Sinema Günleri’ etkinliği yoğun ilgi gördü. 3 gün süren etkinlikte binlerce Adanalı araçta sinema keyfi yaşadı.

Kültür Yayın: 23 Haziran 2020 - Salı - Güncelleme: 23.06.2020 11:08:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
432 okunma
Google News

Yüreğir Belediyesi korona virüs tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için Millet Bahçesi'nde nostaljik arabada sinema etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Dev ekranda yapılan gösterimde sinemaseverler, araçlarından inmeden film izledi. Belediye çalışanları ise film izleyen vatandaşlara ücretsiz olarak patlamış mısır, çekirdek, gazoz ve limonlu dondurma ikram etti.

3 GÜN BOYUNCA SİNEMA KEYFİ

İlk gün ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesini konu alan ‘Cep Herkülü Naim’ filmini izleyen Adanalılar milli duyguların ön plana çıktığı sahnelerde korna çalıp selektör yaparak duygusal anlar yaşadı. 2’nci gün arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini anlatan, bazı önemli sahneleri Yüreğir’de çekilen ve Adanalı sanatçı Şahin Kendirci’nin de rol aldığı ‘Müslüm’ filmi gösterildi. Film öncesi Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Şahin Kendirci ile birlikte sinemaseveleri selamladı. Filmde yer alan Müslüm Gürses şarkılarına araçlarının farlarını açarak kornaları ile eşlik eden Adanalılar Adana şarkılarına da gönüllerince eşlik etti. Etkinliğin son gününde sinemaseverler Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyan ‘Ayla’ filmini izledi.

ŞEHİDİN EMANETİNE MAKAM ARACINI GÖNDERDİ

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Silopi'de şehit düşen polis memuru Hilmi Bardakçı'nın oğlu Talha Bardakçı ile yürüme engelli olan Berfin Toka'yı makam aracını yollatarak evlerinden aldırdı. Şehit çocuğu Talha Bardakçı ve yürüme engelli Berfin Toka, filmi makam aracında Başkan Kocaispir ile birlikte izledi.

NOSTALJİK ARABALARI İLE GELDİLER

Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sosyal mesafe kurallarına uyularak her gün yaklaşık 250 araç alana alındı. Çevreye rahatsızlık verilmemesi için sinema filminin sesi kapalı devre radyo yayını ile araç içinden dinlendi. Etkinliğe ‘klasik’ arabalarıyla katılan bazı Adanalılar ise renkli görüntüler oluşturdu.

BAŞKAN KOCAİSPİR: “ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

Adana’da bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Sinemaya çok meraklıyım, gençliğimden beri severim. Bir sözümüz vardı. Bu yaz Adana’da yazlık sinema günlerini başlatacaktık.  Fakat pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Böyle olunca biz de arabada sineme günlerini başlatalım istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Binlerce Adanalı sosyal mesafe kurallarına uyarak muhteşem bir sinema keyfi yaşadı. Millet bahçemizde alanımız her gün doldu taştı. Bizi yalnız bırakmayan Adanalı hemşehrilerime ve özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Araba’da Sinema Günleri’ etkinliği ile 3 gün boyunca doyasıya sinema keyfi yaşayan Adanalılar Başkan Kocaispir ve ekibine teşekkür etti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.