YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Yaşam Yayın: 10 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 10.05.2022 01:57:13
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
150 okunma
Google News

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Kurulu Başkanı Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte 18. Uluslararası Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni’ne katıldı. Etkinlikte MHP ve Ak Parti Adana kurmayları ve milletvekilleri de yer aldı.

On binler şölende buluştu

 

Protokolün  geleneksel Yörük-Türkmen giysileri giydiği, Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın ‘Toy Beyi’ seçildiği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin büyük boy posterlerinin yer aldığı, on binlerce insanın bir araya geldiği etkinlik, adı gibi şölen havasında geçti.

Devlet Bahçeli’nin selamlarını paylaştı

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hemşehrilerine gönderdiği selam ve muhabbetlerini paylaşarak konuşmasına başlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Adana’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Durmaz  “Bizim için Adana tarih, Adana vatan, Adana bayrak demektir. Bizim için, Çukurova milli şuurun suladığı toprak demektir.” ifadesini kullandı. 15 Temmuz Fetöcü hain darbe kalkışmasının ardından kurulan Cumhur İttifakı’nın misyonunu, Türkiye’yi bölgesel güç yapan, süper güç olmaya yoğunlaşan siyasi iradeyle birlikte Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi anlatan Durmaz, “Ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerini korumaya kararlıyız” mesajı verdi.

“CHP’nin iki yüzlü siyaseti”

CHP’nin iki yüzlü siyasetine vurgu yapan Sadir Durmaz “Adana’da milliyetçi nutuklar atıp, Hakkari’de özerklik sözü verenler, HDP desteğiyle kazandıkları belediyeleri terör sempatizanlarıyla dolduranlar, Yozgat’ta ‘Kandili yerle bir edeceğim’ deyip, mecliste sınırlarımızı koruyacak tezkereye HDP’yle birlikte ‘Hayır’ diyenler, ‘Ermeni soykırımı tanınsın’ diyen HDP’ye destek olan, iktidar olmayı milletin iradesinde değil de Amerikan başkanının sözünde arayan, ‘Terörist başı Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyen Terörist Demirtaş’a madalya takan, PKK’nın televizyonlarında Anayasamızın değiştirilemez ilk 4 maddesini tartışmaya açan, her fırsatta Devletimizi suçlayıp, Batı’ya şikayet edenlerin bu memlekete vereceği hiçbir şey yoktur. Bunlar Yörük Türkmen kardeşlerimin, Yüce Türk Milleti’nin vicdanında yok hükmündedir.” şeklinde konuştu.

“İP’in gerçek yüzü ortaya çıktı”

 

İyi Parti’nin gerçek yüzünün ortaya çıktığını anlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, şunları söyledi: “Hepiniz çok yakından biliyorsunuz ki, geçtiğimiz yerel seçimlerde PKK’nın siyasi uzantısıyla ittifak yapıp, Cumhur İttifakı belediyelerine kaybettirmek için canla başla çalışanlar oldu. Bunlar, kendilerine ‘İYİ’ dediler ama boyaları akınca gerçek yüzleri ortaya çıktı! HDP’yle birlikte çalışıp, CHP’ye kazandırdıkları belediyelerde birkaç müdürlük, birkaç ihale karşılığında, binlerce insanımızın ekmeğinin elinden alınmasına göz yumdular! Bunların sözcülerinden biri, ‘MHP’ye verilen oylar Ak Partiye gidecek’ diyerek küçücük beyniyle sözüm ona Cumhur İttifakı’na fitne sokmaya heveslenmiş! Bunlar; HDP’li bir vekilin, ‘Bizim oylarımızla o koltuklarda oturuyorsunuz’ sözlerine karşı dillerini yutan, ‘Burası Kürdistan’ diyen haine, ‘Ne Kürdistan’ı ulan; burası Türkistan, Türkiye Cumhuriyeti’ diyemeyen, ama şehit yakınına küfreden haysiyet fukaralarıdır. Bu densize hatırlatmak isterim ki; Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilen her oy, yerli ve milli siyaset anlayışına verilen oydur. Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilen her oy, ülkemizin güvenliğine, terörle mücadelesine, bin yıllık kardeşliğimize, bölünmez bütünlüğümüze verilen oydur. Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilen her oy, geleceğin Lider ülke Türkiye’sine, verilen oydur ama İP’e verilen her oy, Sorosçulara, FETÖ’cülere, PKK’lılara, terör örgütlerine gitmektedir ve onlara umut ve cesaret demektir!”

“Şu cahilliğe bakar mısınız”

 

Gezi Olayları’nı “Milli şuurun ayağa kalkması” şeklindeki değerlendirmesiyle Türk milletinin tepkisini çeken İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap veren Sadir Durmaz şöyle konuştu:“Şu cahilliğe bakar mısınız? Allah aşkına, Kızıl Soros’un azmettirdiği, ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışmanın neresi milli şuurdur? Milletin malına, mülküne zarar vermek, kamu binalarına saldırmak, polis araçlarını, ambulansları, belediye araçlarını yakmak mıdır milli şuur? Polisimizi şehit etmek, milli iradeyi ortadan kaldırmak mıdır milli şuur? FETÖ’cülerle, PKK’lıların işbirliği yaptığı gösterilerde gözaltına alınanların birçoğu yabancı uyruklu çıktı. Göstericilerin temsilcileri, hükümetten, 3. Boğaz Köprüsünün, İstanbul Havalimanının ve Kanal İstanbul’un yapımının durdurulmasını istediler. Sorarım size, bu mudur Milli Şuur!”

“İşte asıl milli şuur budur”

Durmaz, sözlerine şöyle devam etti:“Şimdi müsadenizle, Milli Şuurun ne olduğunu birkaç örnekle bu şuursuza anlatalım! Bize göre milli şuur; üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizi karaya sıkıştırmak isteyenlere karşı Doğu Akdeniz’de, Ege’de ‘Mavi Vatan’ mücadelesi vermektir. Milli şuur; ‘Ne işimiz var Suriye’de?’ diyenlere inat, zor zamanda sınır ötesi harekât ile güvenliğimizi sağlamak, terörün kökünü kazımaktır. Milli şuur; Milli Davamız Kıbrıs’ta Türklüğün kazanması, Karabağ’a Türk’ün şanlı bayrağının dikilmesidir! Milli şuur; 86 yıl sonra Ayasofya’yı ibadete açmaktır. Milli şuur; Turan ülkümüzün ete kemiğe bürünüp, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulmasıdır. Milli şuur; sınırlarında kendisine rağmen operasyon yapılamayacağını dünyaya gösteren Türkiye’yi bölgesel ve küresel güç yapmaktır!O da Allah’a şükürler olsun Cumhur İttifakı’ndadır ve bugün de burada, devletiyle, milletiyle el ele, gönül gönüledir! Ne diyor merhum şairimiz Abdurrahim Karakoç; ‘Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz.’Terörist Demirtaş’la kahvaltı planı yapıp, HDP’yle, PKK’yla, FETÖ’yle kol kola yürüyen, gayrı milli, güdümlü şuursuzlardan başka bir şey de beklenmeyecektir.”

 

"Cumhur İttifakı’nın hedefi…"

 

Cumhur İttifakı için “Özünde vatan sevgisi, Türk milletine mensubiyet şuuru bulunan, Türkiye’nin diriliş ruhudur.” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Cumhur İttifakı olarak, Türk milletinin huzurlu, onurlu, gururlu geleceği için kutlu bir yola çıktık. Bu yol, köklü geleneğimizi günümüze ve günümüzden geleceğe taşıyan, iman, akıl, irade ve azim sahibi olan ruhun devamıdır. Bu ruh, Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar bu vatan toprağına mührünü vuran Alparslanların, Mustafa Kemallerin, Milli Mücadele’den terörle mücadeleye kadar vatan toprağını korumak için can veren aziz şehitlerimizin sahibi olduğu asil ruhtur. Amacımız; Türkiye’yi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’te ‘Lider Ülke’ yapmak, İstanbul’un fethinin 600. Yıl dönümü olan 2053’te, küresel anlamda ‘Süper Güç’ haline getirmektir. Bu amacımız doğrultusunda;  Biz, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin hafızalara kazıdığı şekliyle “Önce ülkem ve milletim” demeye devam edeceğiz. Ve Allah’ın izniyle, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, bugüne kadarki en yüksek oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Bu yolda sizlere güveniyoruz.”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.