” Yoğun bakımlarda hayat kurtaran hemşirelerin ahlarını almayın ”

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu ;

Sağlık Yayın: 05 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 05.12.2020 13:22:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
236 okunma
Google News

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu 3 basamak yoğun bakım servisinde çalışan sağlıkçıların yaşadığı sorunu dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi

“COVİD-19 HASTALARI İÇİN AÇILAN YENİ 3.BASAMAK YOĞUN BAKIM SERVİSLERİNDE GÖREV YAPAN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ HAKLARINI ALAMIYORLAR. Son 9 aydır sağlık çalışanlarımız can siperhane çalışmaktadır. Özellikle son iki aydır, Sayın Bakanımızın ifadesine göre bazı illerimizde hasta sayıları %100 artmıştır. Hastane yöneticileri, hasta sayılarının artması nedeniyle ihtiyaç durumuna göre 3.basamak yoğun bakım açmakta ve bunların ruhsatı buna göre alınmamaktadır. Ayrıca bazı hastanelerin 1. ve 2. basamak yoğun bakımları, 3. basamak yoğun bakım gibi hizmet vermektedir. Mesala; bir devlet hastanesi 2. basamak yoğun bakımı 24 Ağustos’tan bu yana COVİD yoğun bakım olarak hizmet veriyor. 12 tane vantilatör ile hasta takip ediyorlar. 6 hasta entübe, 6 hasta CPAP alıyor. Ama ödemede 2. Seviyeden ödeme yapılıyor. Bu durumda sağlık çalışanlarımız mağdur oluyor, hakkını alamıyorlar. Şuanda olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Her şey kanun, yönetmelik, mevzuat değildir. Lütfen sağlık çalışanlarımızı mağdur etmeyin, haklarını yemeyin. Sağlık çalışanları cok zor durumda, ahlarını almayın. Saygılarımla.”Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.