Vatandaş icra ve ceza tebligatlarını almaya cesaret edemiyor!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, muhtarlıklarda biriken icra ve ceza kâğıtlarının ekonomik krizin en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekti

Ekonomi Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 07:02:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
215 okunma
Google News

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşın artık icra tebligatlarını almaktan vazgeçtiğini vurguladı.
Adana’da ziyaret ettiği muhtarların sorunlarını dinleyen, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları not eden Dr. Şevkin, her muhtarlıkta karşılaştığı yüzlerce icra ve ceza tebligatlarının halkın hızla yoksullaştığının kanıtı olduğunu söyledi.
Mutfaklardaki ocaklarda aş yerine artık dert kaynadığını dile getiren Dr. Şevkin, Türkiye’deki 20 milyon hanenin 10 milyondan fazlasının borçlu ya da hacizli olduğuna işaret etti.
Özellikle yoksul kesimlerde yaşayan vatandaşların hayat pahalılığından, gıda fiyatlarının olağanüstü yükselişinden kaynaklı artık market, manav alışverişi yapamadığını ifade eden Dr. Şevkin, halkın işsizlik ve yoksulluk nedeniyle muhtarlık binalarında biriken icra ve ceza tebligatlarını almaya cesaret edemediğine dikkat çekti.
MAHALLE MUHTARLARINDA İCRA VE CEZA TEBLİGATLARI!
Adana’da sırasıyla Şakirpaşa, Ova, Onur ve Uçak mahalle muhtarları Hakan Arınkal, Alaattin Barış, Fatih Rüştü Tekin ve Cemal Ay ile bir araya gelen Dr. Şevkin, Onur ve Uçak mahalle muhtarlarının masasında biriken tebligatları sordu.
Vatandaşın kaderiyle baş başa bırakıldığına, sıvı yağ fiyatının 70-80 liralara çıktığını kaydeden Dr. Şevkin, “Market fiyatları almış başını gitmiş. Alım gücü düşen vatandaş icra ve ceza tebligatlarıyla karşı karşıya kalıyor. Muhtarlıklara bırakılan tebligatların olağanüstü artışı ekonomik  krizin en önemli göstergesi. Vatandaş, evine ekmek götüremediği bir dönemde bir de icra ve cezalar nedeniyle kara kara düşünüyor. Ekonominin yüzde 7 büyüdüğünü iddia eden İktidarın gündemi vatandaşın gündeminden oldukça uzak” diye konuştu.
HABERLERİ VAR AMA ALMIYORLAR!
Yoksulluğun olabildiğince arttığına işaret eden ve 7 dönemden bu yana muhtarlık yapan Onur Mahallesi Muhtarı Fatih Rüştü Tekin ise her gün 15-20 adet icra tebligatı ve ceza kâğıdı geldiğini kaydetti.  Ödeme güçlüğü ve yoksulluk nedeniyle vatandaşın tebligatları almadığını dile getiren Tekin, “Tebligat sahiplerinin yarısından fazlası borcuna sadık insanlar. Yalan söylemeyen insanlar. Birebir arkadaşım olanlar da var. Ancak yoksulluk o kadar artmış ki, vatandaş o kadar zor duruma düşmüş ki tebligatlardan haberlerinin olmasına rağmen gelip alamıyor. Mahallemizin yüzde 80’i fakir. Asgari ücret 3 bin lira, bir yıllık ev kirası 6-7 bin lira. Vatandaş kira parasını dahi karşılamıyor. Gören görüyor, her şey ortada” diye konuştu.
BİR AYDA 300-400 TEBLİGAT!
Uçak Mahallesi Muhtarı Cemal Ay da vatandaşın evrakları almadığını, 3-4 aylık zaman dilimleri içerisinde muhafaza ettikleri tebligatları çöpe atmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Muhtarlığa her gün 15-20 tebligat bırakıldığını, ayda 300 ila 400 arası ceza ve icra tebligatı aldıklarını vurgulayan Ay, borç içindeki insanların evrakları almadığını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.