VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’IN “12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ” MESAJI

Gündem Yayın: 12 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.03.2020 09:32:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
399 okunma
Google News

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı . Vali Mahmut Demirtaş, mesajında şu görüşlere yer verdi. “Millet olarak bir kez daha büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Hiç şüphe yok ki İstiklal Marşı’mız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

Birlik ve beraberliğin, vatan ve bayrak sevgisinin, benzersiz kahramanlığın göstergesi hükmündeki İstiklal Marşı’mız, yüzyıl önce bu topraklara operasyon yapmaya kalkışanlara Akif’in dizeleriyle milletimizin haykırışıdır. Bu öyle bir haykırıştır ki yankısı bugün, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtlarından duyulmaktadır. Dün Sakarya’da,  Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda düşmana geçit vermeyen ecdadın torunları, bugün de aynı azim ve kararlılıkla yedi düvelin yanı başımızda kurduğu oyunları canları pahasına bir bir bozmaktadır.

İstiklal Marşı’mızla birlikte, bu eşsiz destanın mimarı, İstiklal Şairi Mehmet Âkif’i  de iyianlamalı ve genç nesle en iyi bir biçimdetanıtmalıyız. Mehmet Akif en başta milletimizin his ve fikir dünyasının tercümanı, İstiklal şairidir. Akif, Safahat’ın her satırında milletimizin derdini, tasasını, kederini ve en önemlisi ideallerini haykırmaktadır. Dolayısıyla Akif’in hayat mücadelesini, yaşadığı zorlukları, şairliği ile birlikte düşünce ve aksiyon adamı kişiliğini iyi okumalıyız. Yüksek ahlakını, kişiliğini, millet sevgisini ve bağımsızlık aşkını kendimize örnek almalıyız.

Bu vesileyle bu toprakları bizlere vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ölümü korkutan kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum.İstiklal Marşı’mızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ediyorum. İstiklal ve İstikbal şairimiz Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadesiyle sözlerime son verirken “İstiklal Marşı’nın Kabulü”nün 99. yıldönümünün kutlu olmasını temenni ediyorum”.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.