VALİ ELBAN SARIÇAM TARIM ALANLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 10:05:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
281 okunma
Google News

Vali Süleyman Elban, Sarıçam ilçemizdeki topraksız domates üretim serası, tünel seralarda çilek üretim tarlaları ile modern muz serasında incelemelerde bulunarak yapılan üretimlerle ilgili bilgiler aldı.

Sarıçam’daki tarım alanlarını çiftçilerle birlikte gezen Vali Elban, ilk olarak Akkuyu Mahallesi’nde TAYFTAR firmasına ait, yıllık dekarda 30 ton domates üretimi gerçekleştirilen topraksız seralarda incelemelerde bulundu. 22 dekar alana sahip ve genellikle Rusya pazarına ürün satışı yapılan sera hakkında bilgiler alan Vali Elban, daha sonra Çiçekli Mahallesi’ne giderek EYTAR tarım tarafından 60 dekar alanda tünel seralarda gerçekleştirilen çilek üretimini yerinde gördü.

Buradaki incelemelerin ardından ise Vali Elban’ın son durağı, Yarımca Mahallesi’nde Zübeyiroğlu firmasına ait muz serası oldu. 47 dekar alanda, en son yapılan tam otomasyonlu muz üretim serası hakkında da bilgiler alan Vali Elban, elverişli iklimi ve verimli topraklarıyla Adana’nın doğanın zenginliğini her daim bizlere sunan tarımsal bir değer olduğunu dile getirdi.

Bu coğrafyanın, bu toprakların kıymetini bildiklerini belirten Vali Elban, “Bizler, tarımın ekonomik kalkınmadaki önemini her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Özellikle pandemi sürecinde gıda üretimimin ne derece önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Bu bağlamda ilimizde üretim ve verimliliğin arttırılması, ulusal ve uluslararası pazarların genişletilerek tarımsal ekonomiden elde ettiğimiz kazancın daha da büyümesi için üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanındayız.” dedi.

Alın teriyle en güzel sebzeyi, meyveyi, tahılı üretmek için çalışan, çaba harcayan tüm çiftçilerimizin emeklerinin kutsal olduğunu belirten Vali Elban, toprağa değer katan çiftçilerimize hayırlı ve bol hasatlar dilediğini sözlerine ekledi.

Vali Elban’ın inceleme ziyaretlerine Adana Milletvekilleri Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Sarıçam Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal ile İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin’in de katıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.