VALİ ELBAN BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Yayın: 22 Ağustos 2021 - Pazar - Güncelleme: 22.08.2021 15:16:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
259 okunma
Google News

“ADANA’DA AŞILAMA KONUSUNDA BİR SIKINTIMIZ YOK”

Ülkemizde de aşılama oranın aslında iyi düzeyde olduğunu belirten Vali Elban, “Her ne kadar aşı olmaya direnen bir kesim olmakla birlikte genel anlamda vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu aşı konusunu destekliyor. Adana’da aşılama konusunda bir sıkıntımız yok. Dolayısıyla önümüzdeki dönem için ümitliyiz. Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında da artık netleşti ki eylül ayında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizi açıyoruz. Eylül ve ekim ayında da üniversitelerimiz açılacak ve eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edilecek.” dedi.

“AŞI İŞİNİ İHMAL ETMEYEREK DEVAM ETTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Yaklaşık bir buçuk yıldır kapalı kalan okullarımız için yeni bir dönemin başladığına değinen Vali Elban, “Bizler uzun zamandan beri okullarımızla ilgili bütün hazırlıklarımızı, okulların açılacağı varsayımı üzerine yapıyorduk zaten.  İnşallah 6 Eylül’de ilk, orta ve liselerde eğitime sorunsuz başlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte diğer alanlarda da benzer normalleşmelerin olabileceğini değerlendiriyoruz ve bizler de normal gündelik hayatımızı tedbirlere uyarak, aşı işini ihmal etmeyerek devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BAZI ÇALIŞMALARIMIZ DA MEVCUT”

Adana’ya geldiklerinden bu yana kısa süre içerisinde kenti tanıma fırsatı bulduklarını aktaran Vali Elban konuşmasının devamında,  “Adana’da göreve başladığım ilk anda ilimizde yapılması gerekenler, ilimizin sosyal yapısı, potansiyeli, ekonomik değerleri ve kentimizin değişme yönüyle ilgili belli başlı çalışmalarımız oldu. Bu doğrultuda da bazı projeler ve çalışmalar gerçekleştirdik. Bunların bir kısmına başladık, bir kısmına pandemi dolayısıyla başlayamadık. Önümüzdeki dönemde yapmayı düşündüğümüz bazı çalışmalarımız da mevcut. Bizler pandemi bahanesine sığınmadan olabildiğince projelerin hazırlanması, bunlarla ilgili ihale süreçleri ve belli şartların yerine getirilebilmesi için bu süreci verimli geçirmeye çalıştık. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Pandemi şartları tamamen normale yakın bir pozisyona geldiğinde bizim zaten projelerimiz ile ilgili birtakım süreçlerimiz devam ediyor olacak. Bazı projelerimizde de tamamen hazır olduğumuz için süreç hemen başlayacak. Projelerimiz için en azından zaman kaybı yaşanmayacak.” şeklinde konuştu. Toplantının devamında Vali Elban, basın mensuplarının Adana’ya dair sorularını yanıtladı. Gerçekleştirilen sohbetin ardından program sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.