VALİ ELBAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Yayın: 10 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 10.01.2022 16:36:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
207 okunma
Google News

 Adana Valisi Süleyman Elban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerle kahvaltı programında bir araya geldi. Divan Otel’de gerçekleştirilen programda Vali Elban; büyük gayretlerle Adana gibi gelişmiş, büyük bir ile hizmet veren, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, sadece kamuoyunu bilgilendirmeyip ilimizin geleceğine yönelik ufkuna da katkı sağlayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını dile getirdi. 

“GAZETECİLİK MESLEĞİ BİRÇOK ZORLUĞU İÇİNDE BARINDIRAN, ZORLUĞU OLDUĞU KADAR KEYİFLİ DE BİR MESLEK”

Gazetecilik mesleğinin birçok zorluğu içinde barındıran, zorluğu olduğu kadar keyifli de bir meslek olduğunu belirten Vali Elban, "Niye zorluğu çok derseniz, çünkü doğru söylediğiniz zaman kimseye yaranamazsınız. Gazeteciliğin de doğru söylemek gibi bir huyu var. Dolayısıyla doğruyu sevmeyenlerle arası limoni olan bir meslektir gazetecilik." dedi. Gazeteciliğin dünyada ülkelerin yönetiminde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak adlandırıldığını belirten Vali Elban, "Çünkü her şeyden önce kamuoyunun dünyada olan gelişmelerle ilgili doğru bilgilendirilme ve yönlendirilmeye ihtiyacı var. Bu durum çok önem arz ediyor. Basın, dünyadaki gelişmelerden bizleri haberdar ederken aynı zamanda onlarla ilgili bilimsel verileri de verir. Dolayısıyla insanımızın bilimsel bilgilerle de donatılmasına önemli katkılar sunar." dedi.

“GAZETECİLİK MESLEĞİ ÇOK DEĞERLİ VE KEYİF VEREN BİR İŞ”

Artık mobil ya da web üzerinden haberlerle ilgili bir sayfaya baktığımızda hem bilgilenip hem de yaşananlarla ilgili duyarlı hale geldiğimizi ifade eden Vali Elban, "Ancak bizler bu kolaylıklara erişirken gazetecilik mesleğinin kendi içerisinde birçok zorluğu olduğunu biliyoruz. Bu zorlukların içerisinde iş yaşamından kaynaklanan özlük haklarından, çalışma şartlarından, gittikleri yerde haber alma ile ilgili yaşadıkları güçlüklere kadar birçok husus yer alıyor. Ama her geçen gün bu güçlükler yetkililer tarafından yavaş yavaş giderilmeye çalışılıyor. Onun dışında keyifli olduğunu söylemiştim bu mesleğin. Öyle bir güç ki bazen yazdığınız bir yazı, söylediğiniz bir söz Devletin en üst makamından bile karşılık bulabiliyor. Bir vatandaş olarak son dönemde sosyal medyadan ya da birçok mecradan devlet yöneticilerine ulaşmak mümkün ama basının gücü kadar dünyada ikinci bir güç yok. Dolayısıyla çok rahat, dilediğiniz gibi ilgili makamları uyarmak, yönlendirmek, bilgilendirmek şansına da sahip oluyorsunuz. Gördüğünüz bir yanlışın düzeltilmesi veya bir şeyin doğru yapılması konusundaki teşvikinizin, alınan meslek hazzı açısından tarifi mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu anlamda da gazetecilik mesleği çok değerli ve keyif veren bir iş. Zorluklarıyla, keyifleriyle yapılması güzel bir iş." dedi.Vali Elban'ın açıklamalarının ardından hep birlikte gerçekleştirilen sohbetle program sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.