Üzüntüde sevinçte, kederde Hülya Erdem, Ceyhanlı’nın yanında…

Ceyhanlı hayırsever, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ilçeye yeni taziye evi yapıldı

Yayın: 14 Nisan 2022 - Perşembe - Güncelleme: 14.04.2022 23:59:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
123 okunma
Google News

 

Ceyhan ve Büyükşehir Belediyesi, kolları sıvadı, taziye evleri için bir araya geldi. Ceyhan ilçesinde hayırsever ve belediye ortaklığında yapılan taziye evinin açılışı gerçekleştirildi. Taziye evinin açılışı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ile Hayırlar Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Aydın tarafından yapıldı.

Taziye evinin hizmete açılması nedeniyle konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ülkemiz tarihinde, kültüründe taziye çok önemli bir gelenek. Acıların paylaşıldıkça azalacağına inanan, birbirine zor zamanlarında destek olan bir ülkenin insanlarıyız.  Ceyhanımızda belediye olarak halkımızın sevinçlerinde olduğu gibi acılarını paylaşmaya da özen gösteriyoruz. Hüzünlü ailelerin yanında olmak bizlerin asli görevleri arasında yer alıyor. Ceyhanlı hemşehrilerimin de birbirine olan desteğini, dostluğunu, yardımseverliğini yakından takip ediyorum” diye konuştu.

Gönüllerin kimsenin ölmemesinden yana olduğunu vurgulayan, yaşamın hep iyiye, güzele dair ne varsa bünyesinde barındırmasını dileyen Erdem, şunları söyledi:

“Ancak insan oğlu ne doğmaktan vazgeçebilir ne de ölümden kaçabilir. Acılarımızı paylaştığımız önemli mekanların oluşturulması da değer taşıyor. Günümüzde çoğu yerleşim yerlerinin apartmana dönüştüğü göz önüne alınırsa milletimizin hizmetine sunduğumuz taziye evleri dayanışma ve yardımlaşma, acıları paylaşma kültürünü devam ettirebilme adına büyük anlam kazanıyor.  Hayırlar Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Aydın ve ekibine çok amaçlı hizmet binası ve taziye evi yapımında Ceyhan Belediyesi ile proje ortaklığı yaptıkları için teşekkür ediyorum. Tüm Ceyhanlı hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Taziye evlerimiz mahallelerimize hayırlı olsun.”

 

 

ZEYDAN KARALAR MALİYETLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Ceyhanlı hemşehrileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ceyhan’a olan sevgisinin çok uzun yıllara dayandığını dile getiren Karalar, “Açılışlar takdire şayandır. Belediye ile yardımseverlerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği taziye evlerine biz de destek olduk. Ceyhan’da güzel örnekler sergileyen Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum”

 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hayır işlerinde gerekeni yaptığına dikkat çeken Zeydan Karalar, Ceyhan’la ilgili önemli işler yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Belediyelerin durumunun giderek ağırlaştığını belirten Zeydan Karalar, “Parasal yönden belediyelerin işleri zorlaşıyor. Mazot fiyatı Kasım ayında 8 milyon liraydı şimdi 25 milyon liraya çıktı. Demir fiyatı 3 liradan 15 liraya yükseldi. Geçen yıl ASKİ tüm yıl 80 milyon lira elektrik parası öderken bu yıl 205 milyon liraya çıktı. Belediyelerin giderleri minimum 3 kat artmış, 4 kat 5 kat artan giderler de var. ‘Yollarımız bozuk, belediye yollarımızı yapsın’ diye konuşulur. Tabi yolları da yapacağız. Hep birlikte zor günleri atlatacağız. Ama bakın; 2020’de asfaltın tonu 1 milyon 500 bin lira, geçen 3-3.5 milyon lira iken bu yıl 11 milyon lira oldu” dedi.

Açılışa bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Ceyhanlı katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.