“Üretim şart”

RİSK Mühendislik ve Danışmanlık Plastik Şirketi Sahibi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Rüçhan İlvan, Türkiye’nin ekonomik koşullarının kötü bir durumda olduğunu belirtti ve net konuştu.

Ekonomi Yayın: 15 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 15.07.2022 12:54:50
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
260 okunma
Google News

 

 

RİSK Mühendislik ve Danışmanlık Plastik  Şirketi Sahibi ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yüreğir  Belediye Meclis Üyesi Rüçhan İlvan, Türkiye’nin ekonomik koşullarının şu an itibariyle gerçekten kötü bir durumda olduğunu belirterek, “Ülkemizin  bu sıkıntıları aşması ve yükselmesi için her şeyi üretim merkezli düşünmemiz lazım” dedi.

“İTHALAT VE İHRACATIMIZ

CİDDİ BİR ŞEKİLDE ETKİLENDİ”

Aynı zamanda Kalite Yönetim Sistemi ve Yatırım Teşvik Uzmanı olan Gıda Yüksek Mühendisi Rüçhan İlvan,  ülke ekonomisi  ile sektörlerin durumu hakkında sorularını yanıtladı.  İlvan, küresel anlamda bir krizin olduğuna dikkat çekerken, “Dünya genelinde savaşlardan kaynaklı bir kriz, İklim değişikliğinden dolayı bir ekonomik dengesizliği ve ekosistem bozukluğu var. Bunlar üst üste gelince de inanılmaz derecede bir kriz ortamı var. Biz bundan çok daha etkilerini gördük. Çünkü yaklaşık 15 yıldan beri komşularla olan diyalogun kötü olması, sürekli oradaki yönetimlerin sıkıntılı olması o ülkelere yapacağımız ithalat ve ihracatı ciddi bir şekilde etkiliyordu” diye konuştu.

“ÜRETİMDE CİDDİ BİR AZALMA VAR,

SÜREKLİ TÜKETİM SÖZ KONUSUYDU”

RİSK Mühendislik ve Danışmanlık Plastik Şirket Sahibi ve MHP Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Rüçhan İlvan,”Bundan kaynaklı olarak ülke ekonomisi  açısından ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Ekonomik koşullar insanın mutsuzluğunu ve sosyal ekonomi dengeyi de vuruyor. Ruh sağlığı  da çok fazla  iyi değil. Bilindiği gibi; bir biyolojik bir savaş vardı, o da pandemi. Bu pandemiden dolayı çok ciddi ruhsal problemler de yaşadık. Ekonomik sıkıntının dışında. Bundan da kaynaklı üretimde ciddi bir azalma var, sürekli tüketim söz konusuydu.  20 yıldan beri ülkeyi yöneten bir iktidar var.  En son bölümlerinde Cumhur İttifakı olarak ortak destek verdik. Ülkenin de bir beka problemi vardı” dedi. İlvan, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü;

“BU ÜLKENİN BANA GÖRE

EN BÜYÜK SIKINTISI MÜLTECİ”

 “Ama şu net gösteriyor ki; küresel dengesizliğin ekonomi bozukluğunun yanında bizim de ciddi anlamda sıkıntılarımız var. Bu ülkenin bana göre en büyük sıkıntısı mülteci. Ondan sonra ekonomi. Mülteci sorunu inanılmaz derecede bizleri olumsuz yönde etkiledi. Üretim merkezli çalışmalar yapmaktan yoksun bir hale geldik. Sürekli tüketen bir toplum haline geldik. Ülkenin üretimine katkı koyan, ekonomisine katkı koyan nitelikli bir ihracatımız yok mesela. Sosyal ekonomik dengeyi dolayısıyla insanların pozitif anlamda üretkenliğe sevk edecek bir realite yaratmak lazım. Üretim merkezli, ülkeye katkı koyma merkezli bir şeyler yapmak lazım.

“ÇİFTÇİ TRAKTÖRÜNÜ SATACAK, SANAYİCİ İSE

 ELEKTRİĞİNİ ÖDEYEMEYECEK POZİSYONA GELDİ”

Çiftçilik; yani şöyle bir bakıyorsun insanların tamamı mutlu değil. Hangi sektör olursa olsun. Girdiler inanılmaz derecede arttı. Dolayısıyla siz ülke ekonomisine katkı koymak istiyorsunuz; terazinin kefesi olarak düşünün bir şey üretiyorsunuz 10 liraya, satarken 11-12 liraya dahi satamıyorsunuz. Sizin masrafınız bile dahi çıkmıyor. O hallere geldi. Çiftçi traktörünü satacak pozisyonu geldi, sanayici elektriğini ödeyemeyecek pozisyona geldi, eğitim inanılmaz derecede… Üniversiteyi bitirip, işsizliği had safhada olduğu bir dönem yaşıyoruz.Devletin özellikle üreten çiftçi ve  sanayicilere ciddi derecede katkı koyması lazım. Sanayicilere elektrik, SSK , çiftçilere gübre, mazot bakımından ciddi derecede yükünü alması lazım. Sanayiciye, çiftçiye destek vermek lazım. Üreticinin yanında olmak gerekir.  Üretim merkezli olduğumuz müddetçe, doğru hamleler yaptığımız müddetçe ben bu ülkenin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

“SÖYLEMDE DEĞİL, EYLEMDE ÜRETKENLİK,

BİRLİK VE BERABERLİK OLMASI LAZIM”

Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti tarihinden önce de sonra da bu topraklar çok ciddi sıkıntılar yaşadı, çok badireler atlattı. Kurtuluş Savaşı’nda gördük, Çanakkale Geçilmez’de gördük… Çok büyük krizler de gördük. 1974-75 yılındaki kuyrukları da gördük… Ben inanıyorum ve umutluyum bu konuda.. Bu ülke hangi sıkıntıları görürse görsün, yaşarsa yaşasın ben refaha kavuşacağımızdan yanayım. Birazcık sabır, birazcık birliktelik… Gerçekten birlik ve beraberliği her dönemde söyleriz.  Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var her dönemde ama bu dönemde çok daha fazla var.  Söylemde değil, eylemde üretkenlik, birlik ve beraberlik olması lazım. Hiçbir siyasi parti tutmadan, herkesin vatanını, milletini, bayrağını seven herkesin birlik-beraberlik içerisinde, hoşgörü merkezli bir şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum. Umarım; bundan sonraki süreçte bu geçmişte yaşadığımız hataları yapmadan önümüze çok böyle daha iyi bir şekilde devam ederiz.

“İNSAN YAŞADIĞI  VE NEFES

ALDIĞI SÜRECE UMUTLA YAŞAR”

“Önümüzdeki seçimle birlikte ekonomideki sıkıntının sona erip-ermeyeceği” konusundaki soruya da  değinen RİSK Mühendislik ve Danışmanlık Plastik Şirket Sahibi ve MHP Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Rüçhan İlvan, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Siyasette bir gün, bir hafta, bir ay, bir yıl hatta bir saatin bile çok büyük rolü var. Türkiye hem içinde bulunduğu jeopolitik konumu itibariyle hem de yer altı madenleri, yerüstü madenleri gibi birçok artıları var ki, her an her şey değişebilir. Ülkemiz bir turizm cenneti. Bir nedenden dolayı ülke ekonomisi ivme kazanabilir. O yüzden ben Allah inancında içinde fazlasıyla barındıran biriyim. Şu anki görüntüye baktığımızda gerçekten çok kötü bir tablo var. Gazete manşetlerini okuyoruz. Gazeteye  yerele ve görsele yansımayan birçok nahoş olan haberler var. Ama ben her ne kadar kötü olursa olsun dediğim gibi; geçmişte ne büyük savaşlar, ne büyük sıkıntılar yaşayan bir coğrafyada bulunuyorum. Ben iyi olacağını düşünüyorum.Umarım iyi olur, temennim o. Umut etmek zorundayız. İnsan yaşadığı sürece, nefes aldığı sürece umutla yaşar.Umut fakirin ekmeği.Her insan öyle.20 yıl bir ülkeyi yönetmek de kolay değil. Sayın Cumhurbaşkanımız mutlaka artıları ve eksileriyle sevabıyla, günahıyla, doğrularıyla, yanlışıyla ülkeyi en iyi şekilde yönetmeye çalıştı. Yapabildiği bu kadar. Bizim de bundan sonra bu ülkeyi seven milliyetçi, hani milliyetçi derken sakın yanlış anlaşılma olmasın, ırkçı değil. Vatanını, milletini, bayrağını seven, hangi mesleği  ve hangi işi yaparsa yapsın en iyi şekilde ülkesine katkı koyan kişidir milliyetçi.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.