Türkiye’nin BABACAN DEVA’sı Adana’da

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana'da partisinin 1'inci olağan Seyhan ilçe kongresine katıldı.

Siyaset Yayın: 27 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.03.2021 10:11:13
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
457 okunma
Google News

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet  önceki gün sabah saatlerinde Adana´ya geldi. Partisinin Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı, Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman başta olmak üzere çok sayıda partililer ve vatandaşlar tarafından  karşılanan Ali Babacan, 1'inci olağan Seyhan ilçe kongresinin düzenleneceği merkez Seyhan ilçesindeki otele geldi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ali Babacan, açıklamalarda bulundu. Babacan, kongrenin ardından Merkez Cami´de beraberindeki heyetle Cuma namazını kıldı. Namazın ardından DEVA Partisi İl Binası´nın açılışına katılan Babacan, parti üyeleriyle sohbet etti. Açılışın ardından parti otobüsüyle kenti turlayan Babacan, kent esnafına 'hayırlı işler' diledi. Ardından Adana Ticaret Odası´na gelen ve burada sektör temsilcileriyle toplantı yaptı.'DEVA Partisi Gençlik Buluşması' etkinliğine katıldı.

SEYHAN İLÇE KONGRESİNDE SİMİTÇİ  İSMAİL DERDİNİ BABACAN’A ANLATTI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana’da partisinin 1. Olağan Seyhan İlçe Kongresi’nde konuştu. Seyhan Otel’de düzenlenen kongreye gelen simitçi İsmail, konuşması sırasında Babacan’a seslenerek şikayetini dile getirdi. Bunun üzerine konuşmasını yarıda keserek simitçiyi kürsüye davet eden Babacan burada İsmail’in derdini dinledi. Konuşmasını “İsmail’i dinledik. Kardeşimiz simitçi. Simit satmama izin vermiyorlar diyor. Derdini geliyor, burada dillendirmek zorunda kalıyor. Başka yerde derdini dinleyen, çözüm üreten kimse bilemiyor ki gelmiş bizim kongremizi bulmuş, bizlere derdini anlatmaya çalışıyor. Her yerde benzer tablolarla karşılaşıyoruz, gerçekten kahroluyoruz” diye sürdüren Babacan, kongrenin ardından simit tezgahını ziyaret ederek İsmail’le sohbet etti.

'BU PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ'

Seyhan İlçe Başkanlığı kongresi için Adana’ya gelen  Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Adana'nın Seyhan İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde kentteki bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan, Kısa zamanda teşkilatlanarak seçime girme hakkını kazandıklarını ve güçlendirilmiş parlamenter sistemini savunan bir parti olarak tüm hazırlıklarını da yaptıklarını, Yeni Anayasa taslağını uzun zamandır çalışarak diğer partiler ile görüş alışverişinde bulunacak noktaya getirdiklerini kaydetti. Ali Babacan, hukuk, özgürlük, insan hakları sorunu yaşayan Türkiye’de temel hakların korunarak ekonominin de temeli olan hukuku tesis ederek güveni artırmanın öncelik olduğunu ifade etti.

“ BU KAFAYLA KÜRT MESELESİNİ ÇÖZEMEZLER”

.Bir soru üzerine Kürt meselesi üzerinde duran Babacan, "Biz parti olarak açık açık yazdık. Bu ülkenin bir Kürt sorunu vardır. Önce bunun adını koymamız lazım" dedi. Babacan şöyle devam etti:"Sayın Erdoğan ne diyor; 'yoktur' diyor. Yoktur, demesi çözüm istemiyor demektir. Bunun adını koymak lazım. Kürt sorunu vardır, bu sorunun çözümü de kendi vatandaşlarımızın, insan olmaktan kaynaklı doğuştan itibaren zaten sahip olduğu temel kaynakları olduğu gibi tanımak geçiyor. Bu pazarlık konusu yapılamaz. Al ver konusu olmaz, oynanmaz. Bir yandan Kürt sorununa temel hak ve özgürlük perspektifi getirirken, diğer taraftan da apayrı terörle mücadele sürecinin işletilmesi gerekiyor. Terörle mücadele dediğimizde, sadece güvenlik enstrümanlarıyla değil, sadece askeri bakış açısıyla değil, diplomasiyle, uluslararası ilişkilerle tüm bölgeyi göz önünde bulundurup, bölgesel bir çözüm perspektifi ile buna yaklaşmak gerekiyor. Sadece kendi hudutlarımız içerisindeki teröristlerin peşine kendi güvenlik güçlerimizin düşmesi ve sadece kendi hudutlarımız içerisinde 'bugün şu kadar terörist şöyle olduğu böyle oldu’ diye açıklamakla terör sorununu çözemezsiniz. Kaldı ki 40 yıldır Türkiye bunu çözebildi mi? Çözemedi. Bu kafayla çözemez." Dedi.

 

'MİLLİ GELİR HEDEFİ 25 BİN DOLARDI'

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiği 2018 yılından bu yana pek çok alanda geriye gittiğini dile getiren Babacan, iktidarda bulunan AKP’yi eleştirdi. Babacan, geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti kongresinde salona asılan “Güven ve istikrar" pankartına atıfta bulunarak, “Güven ve istikrar. Buna kimse inanmaz” dedi.AK Parti Kongresi’nden çıkan 2023 manifestosunun çözüm olmadığını, 2011 yılında kendisinin bakan olarak görev yaptığı dönemde ortaya konulan hedeflerden çok daha aşağılarda hedefle ülkenin düzlüğe çıkmasının mümkün olmadığını söyleyen Babacan, 2023 hedeflerini 2011 yılında koyduklarını ama AKP iktidarının konulan bu hedeflerin de çok altında hedefler koyduğunu söyledi.  Babacan, "2011 yılında 2023 yılı için milli gelir hedefi 25 bin dolar belirlenmiş olmasına rağmen bu iktidar 10 bin dolar belirlemiştir” diye konuştu.Babacan, "Özellikle son 2,5 yıldır partili ve taraflı Cumhurbaşkanının göreve başladığı günden bu yana ülke kriz arkasına kriz yaşıyor. Sadece cuma gününden bugüne yaşadıklarımıza bir bakın, gerçekten akıl alır gibi değil. Bugünkü iktidar tamamen hukuku, adaleti bir kenara atmış durumda" dedi.

“MAALESEF İYİ YÖNETİLMİYORUZ”

Genel Başkan Babacan, kabine değişikliği yapmakla, 2023 yılında hedef koyup halkı buna inandırmaya çalışmakla ülkenin düzlüğe çıkamayacağına işaret edip “Çözüm iktidarın değişmesidir. Akraba bakan ve taraflı Cumhurbaşkanı ile ekonomi düzelmez. İyi yönetilmiyoruz. Bu ülkenin kadrolarının bu sorunların altından kalkması mümkün değildir. Bakanların, bakan yardımcıların, bürokratların elini kolunu bağlayıp tek adam zihniyeti ile her şeyi saraydan yönetmeye çalışır iseniz bütün işleri elinize yüzünüze bulaştırırsınız” açıklamalarında bulundu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.