"TÜRKİYE'DE ATATÜRK'ÜN GERÇEK PARTİSİ DSP'DİR"

Demokratik Sol Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş, DSP'nin önümüzdeki seçimlerde mutlaka parlamentoya girebilmeyi hedeflediğini belirtti ve ekledi…

Siyaset Yayın: 15 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 15.08.2022 12:54:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
213 okunma
Google News

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle sanki ilk seçimde iktidar değişikliği olacakmışçasına "Hükümet kesin değişiyor" şeklindeki algının Millet İttifakı'nda büyük bir rehavet oluşturduğunu savunan  Demokratik Sol Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ayhan Ağdaş,Gazetemize özel açıklamalarda bulundu. DSP Yüreğir İlçe Sekreteri Rabia Kan, İlçe Saymanı Saim Köz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamide Bektaş,  Handal Lokmanoğlu,  Ahmet  Mortepe,  Doğan Harnupdalı,  Zülfikar Semerkant,  Hakan Ünlü,  Ercan Mert adına açıklamalarda bulunan    Başkan Ayhan Ağdaş, Yüreğir’de işsizlik ve hayat pahalığının  Adana’nın bir çok ilçesinden daha yüksek olduğunu  öne sürdü.

"EKONOMİK KOŞULLAR GİDEREK ZORLAŞIYOR"

 

Ekonomik koşulların her geçen gün kötüye gittiği iddiasında bulunan Başkan Ayhan Ağdaş, "Ekonomi  berbat durumda ve yıllardır yanlış yapılan dış politikaların neticelerini yeni yeni anlamaya başladık. Mesela 5 yıl önce yaptığımız o kötü politika sonucunda şu anda etrafı Suriyeli doldurduk. Ne onları Türk yapabildik, ne de biz Suriyeli olduk. Hal böyleyken, iyi bir muhalefetin anlamı olabilir. Bir şeyler yapabilir ama bu kadar kendilerine aşırı güvenmeleri, 'Nasıl olsa seçimi kazanıyoruz' demeleri korkarım ki hükümete güç kazandırıyor. Bu rehavet kalıcı olduğu takdirde Millet İttifakı'na kaybettirebilir" ifadelerini kullandı.

 

"DSP'NİN HEDEFİ ATATÜRKÇÜLÜĞÜ TBMM'YE TAŞIYABİLMEKTİR"

DSP'nin önümüzdeki seçimlerde mutlaka parlamentoya girebilmeyi hedeflediğini belirten Ayhan Ağdaş, "Parlamentoya girip, biraz önce bahsettiğim fikirleri, Türkiye sathı mahallinde anlatmak istiyoruz. Tekrar Atatürkçülüğün ön plana çıkmasını istiyoruz. Özellikle anket şirketlerinin yaptıkları bazı çalışmalar var. İnsanlara 'Kendinizi nasıl tanımlarsınız?' diye soruyorlar. Bu sorulara verilen cevapların yüzde 33'ü kendisini Atatürkçü olarak tanımlıyor. Yüzde 27'si kendisini milliyetçi olarak nitelendiriyor, yüzde 24'ü muhafazakar olduğunu belirtiyor ve diğer eğilimler ise sonradan geliyor. Yani bakıldığında ülkemizde insanların büyük bir çoğunluğu kendisini Atatürkçü olarak tanımlıyor. Biz tabanda bu kadar çok Atatürkçü görürken, bunu tavanda göremiyoruz. DSP'nin de hedefi bu Atatürkçülüğü TBMM'ye taşıyabilmek. Gerçekten Atatürkçü bir parti olabilmek. Amacımız bu. Hangi ittifaktan olacağımızı soracak olursanız; mevcut ittifaklar içerisinde parlamenter sistemi savunan partilerin arasında olacağımız kesin. Ama laiklikten ve üniter devlet yapısından taviz veren herhangi bir ittifak yapısının içinde olmayacağımız da kesin. Eğer, 'mevcut sistem içerisinde laikliği hiçbir parti yeterince savunuyor' diyorsanız, DSP o halde şunu yapacaktır; ya 4. ittifak kurulur; Atatürkçü, milliyetçi, cumhuriyetçi ve solcu bir ittifak olur bu" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ATATÜRK'ÜN GERÇEK PARTİSİ DSP'DİR"

Türkiye'de Atatürk'ün bir partisi var ise, o partinin kesinlikle DSP olduğunu ileri süren  Ayhan Ağdaş, "Eğer 1992'de kurulan CHP'nin Atatürk'ün partisi olduğunu ya da salt onun partisi olduğuna inansaydık, bizim DSP'yi sürdürmemizin bir anlamı kalmazdı. Bülent Ecevit'in davası ve iddiası odur ki; 'Artık hiçbir parti Atatürk'ün partisi değildir. Biz Atatürk'ün partisini kuruyoruz.  Biz de onun yolcuları olarak devam ediyoruz. Ama 'CHP'nin içinde Atatürkçüler yok' diyemem. Tabii ki Atatürkçüler var. Çok ciddi vatanseverler var. Çok düzgün insanlar var. Ama şu anki CHP'nin misyonu ile Atatürk'ün misyonunun tamamen kesiştiği anlamına gelmiyor. Bu anlamda Atatürk'ün misyonuyla kesişen tek parti DSP'dir" diye konuştu.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.