TÜMER; MALUM SENDİKA YİNE MASADA MEMURU SATTI

Yaşam Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 05:49:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
137 okunma
Google News

Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer 2022-2023 yıllarına ilişkin toplu sözleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulunarak ,Sarı Sendikaya yükledindi.

Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Memleketi Adana^da Türk İmar Sen Adana Şubesinin 7. Olağan Kongresine katılarak 2022-2023 yıllarına ilişkin Toplu sözleşmelerde yaşanan sürece değindi.

 

Başkan Tümer yaptığı açıklamada 2 Ağustos 2021 tarihinde başlayan görüşmelerde 430 bin üyemizden aldığımız güçle, Sorumluluk bilinci içinde,Belirlediğimiz gerçekçi taleplerle, 4688 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanarak toplu sözleşme görüşmelerindeki yerimizi aldık. Kamu görevlilerinin ve emeklilerin haklarını pazarlıkların son gününe kadar ısrarla ve kararlılıkla savunduk. Kamu görevlileri ve emeklilerin 2022-2023yıllarına ilişkin toplu sözleşme süreci mutabakatla sonuçlanmıştır. Türkiye Kamu-Sen, toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından son anına kadar sürece katkıda bulunmak adına bütün gücüyle mücadele etmiştir.Aileleriyle birlikte 25 milyona yaklaşan bir kitlenin son yıllarda eriyen alım gücünün artırılması,yükselen enflasyon karşısında korunması, geçmişdönem kayıplarının telafi edilmesi, büyümeden pay verilerek memurların refahının artırılması, 2018 yılında verilen sözün de bir gereği olarak tüm memurları kapsayacak adil ve hakkaniyetli bir 3600 ek göstergedüzenlemesi yapılması, kamudaki güvencesiz sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilerek söz konusu personelin kadroya geçirilmesi ileyardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konuları kırmızı çizgimiz olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerin sorunlarının kalıcı bir biçimde çözülmesi için birlikte hareket ederek, sesimizin daha gür çıkmasını arzuladık.Gelinen noktada taviz vermeyeceğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz taleplerimiz olan özellikle kamu çalışanlarını enflasyon karşısında koruyacak olan refahpayı uygulamasının hayata geçirilmemesi, seyyanen zam talebimizin karşılık bulmaması, yardımcı hizmetlilere ilişkin hassasiyetlerimizin göz ardı edilmesi; ek gösterge düzenlemesi ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin toplu sözleşme metnindeki bağlayıcı olmayan muğlak ifadeler nedeniylemutabakat metnine itirazlarımızı heyete ilettik. 4688 sayılı Kanun gereğince toplu sözleşme metnini bağıtlama yetkili konfederasyonun uhdesinde bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen olarak bizim toplu sözleşmeyi imzalama ya da Hakem Kurulu’na başvurma gibi bir hakkımız hukukenbulunmamaktadır. Bu nedenle biz, sürece katkı sağlamak adına bilgimizi, tecrübemizi, örgütlü gücümüzü son anına kadar kullandık, ilgilileri uyarma vazifemizi yerine getirdik.Sonuç itibarı ile geçmiş dönemlere kıyasla mesafe katedilmiş olsa da özellikle refah payı ve seyyanen zam başta olmak üzere kırmızı çizgi olarak gördüğümüz taleplerimizi karşılamaktan uzak kalan bu toplu sözleşmeyi kabul etmiyoruz.İlerleme sağlayamadığımız hususlardan vazgeçmiş değiliz. Özellikle refah payı, seyyanen zam, yardımcı hizmetlilerin sorunları, vergi dilimleri baştaolmak üzere acil çözüm bekleyen konulardaki taleplerimizin hayata geçmesi içinbugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz.Diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.