Trabzonlu Karatecilerin sınav başarısı

Trabzon'da karateci gençler LGS sınavlarında başarılı oldular.

Yayın: 08 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 08.08.2022 12:38:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
533 okunma
Google News

   Trabzon Akademi Karate Gençlik Spor Kulübünün şampiyon sporcularından Cemil Bera Zamaniş, Ahmet Uzun, Zeynep İstip ve Nisanu Açıçı Yükseköğretim Kurumları ve LGS Sınavların’nda oldukça başarılı oldular. Yaklaşık 10 yıldır Milli Antrenör Ali Cora nezaretinde  Karate sporu ile uğraşan Siyah Kuşak 1. Dan olan sporcular hem eğitim hem de spor yaşantılarını başarıyla sürdürüyorlar.


Mahmut Celalettin Öktem Lisesi öğrencisi şampiyon sporlardan Cemil Bera Zamaniş, Türkiye 9731.’sü olurken, aynı okulun orta bölümü öğrencisi Ahmet Uzun LGS sınavında yüzdelik dilimde 0.25 kısmına girerek Fen lisesine girmeye hak kazandı.  Mehmet Akif Ersoy Ortaokul öğrencisi Zeynep İstip LGS sınavında 0.50 lik, Candan Koleji Öğrencisi Nisa nur Açıçı ise yüzdelik dilime 2.40 kısınama girdiler.

İNSANLAR ÇOK YÖNLÜ OLMALI
Trabzon Akademi Karate Gençlik Spor Kulübü Antrenör Ali Cora ‘’10 yılıdır bu sporcularla birlikte Karate çalışıyoruz. Yaş kategorisinde çeşitli turnuvalardan madalyalar toplayan bu başarılı sporcularımız eğitim hayıtında oldukça başarılılar. Buda bizi ayrıca gururlandırıyor. Biz sporcularımızın sportif hayatları ve gelişimlerinin yanı sıra eğitim ve öğretim deki durumlarını da yakından takip ediyoruz. Sporcularımız haftada 3 gün antrenmanlara katılıyorlar. Özellikle sınav dönemlerinde, daha çok sınav sürecine yoğunlaşıyorlar. Bizde bir aksaklık olmasın diye çalışmalarımızı bu döneme göre planlıyoruz. Sporcularımız geleceği adına önemli olan bu zamanda eğitimlerini ve spor yaşantılarını sürdürmelerine yardımcı oluyoruz. Elde ettiğimiz başarılardan anlaşılacağı gibi sporda ve eğitimde planlı ve disiplinli bir çalışma metodu ile aynı anda başarılı olunabilir. Sporda başarılı olmak için gösterilen disiplinin akademik hayata da yansıtılabilir. Sporcularımıza okulları ile birlikte Karate Spor ile uğraşmaya devam edebileceği bir ortam sağlıyoruz. Karate sporcularımız için bir yaşam tarzı oldu. İnsanların başarılı olması için çok yönlü olması gerektiğine inanırım”Dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.