TDP Adana’da tek ses tek yürek hedefini belirledi

Türkiye Değişim Partisi Adana 1. Olağan Kongresine katılan Genel Başkan Mustafa Sarıgül, yoğun ilgi gördü. Heyecan ve coşkunun tavan yaptığı Kongrede Mevcut İl Başkanı Hakan Malgaf ve ekibi tekrar seçilerek güven tazeledi.

Siyaset Yayın: 04 Temmuz 2021 - Pazar - Güncelleme: 04.07.2021 20:26:46
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
646 okunma
Google News

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, öğle saatlerinde partisinin Adana İl Başkanlığının düzenlediği 1. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmak için   Adana’ya geldi. Kongrenin düzenlendiği Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne geçen Sarıgül,  sarı ve kırmızı güllerle karşılandı.  Genel Kurul toplantısının divan başkanlığını Parti Sözcüsü Soner Gökçe yaparken ; divan kurulu üyeliklerini ise Muzaffer Nerse ,Birsen Yuca, Gamze Büyük yaptı.

TDP CAMİASI ADANA İL KONGRESİNDE  GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Genel Kurul toplantısına Genel Başkan Yardımları  Hasan Aydın, Uğur Aksöz, Sabri Erbakan ,Şefika Keskin, Fırat Bozfırat, Hasan Akgül,  Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan , Gençlikkolları Genel Başkanı Onurcan  Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Muazaffer Nerse, Hatay İl Başkanı Mehmet Daroğlu, Osmaniye İl Başkanı Tülay Doğan, Mersin İl Başkanı Savaş Pınarbaşı, Mardin İl Başkanı Aydın Songur, başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli, katıldı. Yaklaşık seksen delegenin oy birliğiyle İl Başkanlığına tekrar seçilen Hakan Malgaf ve ekibi ise bir kez daha güven tazeledi.

 “PARTİMİZİN KURULUŞUNDA  YANINIZDA OLAMADIM ; AMA İKTİDARINDA YANINIZDA OLACAĞIM”

Heyecan ve coşkunun tavan yaptığı genel kurul toplantısında açılış konuşmasını yapan Türkiye Değişim Partisi Adana İl Başkanı Hakan Malgaf ve eşi Şermin Malgaf’ın örnek bir misafir sergilediği gözlendi. Heyecanlı olduğu gözlenen İl Başkanı  Hakan Malgaf, “ Sayın Genel Başkanım, bu gün çok heyecanlıyım. Bu gün benim doğum günüm.Burada bizi onurlandırdığınız için şahsınızda parti büyüklerime sevgi ve saygılarımı sunarım. Sayın Genel Başkanım . Ancak partimizin kuruluşunda yanınızda olamadım . Ama, allah nasip ederse iktidarında yanınızda olacağım. “ dedi.

“BAŞBAKAN SARIGÜL SESLERİ” SALONU İNLETTİ

Orhan Kemal Kültür Merkezini dolduran onlarca davetli ve partililerin Başbakan Sarıgül” sloganları altında konuşmasına başlayan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sevgili Adanalıların bendeki yeri ayrıdır çünkü ilk siyasi eğitimimi bu güzel topraklarda aldım” dedi.Sıcak havaya rağmen salona gelen partililere ve sevenlerine teşekkür eden Mustafa Sarıgül,  Adanalıları çok sevdiğini dile getirerek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den övgüyle bahsetti.

“ADANA TARIM SANAYİ VE TEKSTİL’DE 1 NUMARALI KENT OLACAK”

Partisinin eğitim, ekonomi ve tarım alanındaki projelerinden bahseden Mustafa Sarıgül, Adana’nın sanayi, tarım ve tekstilde 1 numaralı kent olacağını söyledi.Mustafa Sarıgül, "Sevgili Adanalılar bendeki yeriniz ayrıdır çünkü ilk siyasi eğitimimi bu güzel topraklarda aldım. Bugün geldiğimiz yeri; Çukurova’da, Adana’da, Mersin'de ve Gözne’deki siyasi eğitimime borçluyum” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ İKTİDAR OLMAK”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin, iktidar hedefinde olduklarını söyleyerek, Yaklaşık 60 ilde örgütlendiklerini belirtti. Mustafa Sarıgül, "Birçok siyasi partinin 2 yılda erişemediği noktaya Allah'ım izin verdi, yurttaşlarım takdir etti ve tam 5 ay gibi bir sürede ulaştık." dedi.Sarıgül, ağustos ayında büyük kurultaylarının olacağını dile getirerek şunları kaydetti:"Büyük kurultayımızı yaparak seçime girme yetkisini alacağız, ondan sonra kulvara çıkıyoruz. Şunu unutmayın ki değişimin ayak seslerini kimse durduramaz. Şimdi bakıyorum diğer partiler de 'değişim' demeye başladılar, söylesinler, bizim adımıza alışsınlar, nasıl olsa iktidar olunca adımızı, şanımızı, başarılarımızı ve projelerimizi çok konuşacaklar. Türkiye Değişim Partisi olarak sevgi dilini kullanacağız, çalışa çalışa kazanacağız, barışa barışa kazanacağız çünkü bizim arkamızda yılların mücadelesi var. Tırnağımızla, yüreğimizle, engelleri bir bir aşarak eskimiş yaprakları bir bir sökerek geliyoruz. Bizim farkımız, hayallerimiz, umutlarımız ve heyecanlarımız var çünkü arkamızda bir numara, sıfır bir Adana var."

YEREL MEDYAMIZ, OKUL GİBİDİR

 Çukurova Lobisi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Gökmen Oğur, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Yetiş ve İsmet Tanlı   ise Resmi Gazetede önceki gün yayınlanan ve basına desteği tamamen yasaklayan Tasarruf Tedbirleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ilişkin sorunu Genel Başkan Mustafa Sarıgül’e iletti. Mustafa Sarıgül, “Cumhurbaşkanlığı genelgesinde Sayın basın mensupları; sizler eminim, bu görevlere gelmeden önce ülkemizin çeşitli yerlerinde birçok yerel medyada görev almışsınızdır. Yerel medyamız aslında bir okul gibidir. Oradan mezun olanlar, Türkiye’nin çok daha büyük basın kuruluşlarında görev alırlar. Birkaç gün önce iktidarın imzalamış olduğu bir kararname ile tasarruf tedbirleri kapsamında, yerel medyaya yapılan düzenli ödemeler kesilmiştir. Sevgili arkadaşlar, bilgi ve teknoloji çağında olabiliriz. Haberleşme teknikleri gelişmiş olabilir ancak Anadolu’muzda, Karadeniz’imizde, Akdeniz’imizde ve hatta tüm yurtta milletimizle buluşan, aboneleri olan ve Cumhuriyet’ten bu yana haberleşme alanında kullanılan yerel medyayı, kendi kaderine mahkum edemezsiniz.Siz ödemeleri keserseniz; bu çalışanlar ne olacak? Ne iş yapacak? Aileler ne olacak? Nasıl yaşayacak? “dedi.

“BAĞIMSIZ MEDYAYI BİTİRİP, AYRIKI SESLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Yer bulmaya çalışan ve seslerini duyurmak isteyenlerin her daim yanında yer alan bağımsız yerel medyayı da tamamen bitirip, aykırı sesleri susturmanın çabası içine girdiklerine dikkat çeken  Mustafa Sarıgül, “ Yerel medya bu ülkede yarım kalanı tamamlayan, duyulmayanı duyuran, bilinmeyeni de açıkça ortaya çıkartandır. Yerel medya tamamen tarafsızdır ne gizlisi ne saklısı vardır, yakında sıra yerel televizyonlara, yerel radyolara da gelecek.  İşte bu yüzden yerel medyanın, gerek görsel gerekse işitsel sorumluluğu çok büyük susturulamaz ve kapatılamaz.Ulusal basını kontrol altına alan iktidar, yerel basını da baskı altına almaktadır. Ülkemizin kırsal kesimlerinde, yerel medyaya halen çok ihtiyaç var. Alt yapısı maalesef tamamlanamamış birçok köyde, birçok belde de yurttaşlarımız, bu ülkede olup biteni yerel gazete, yerel dergi ve yerel radyolardan takip etmektedir. Onları neden bu haktan mahrum edelim? Özgür basının sesini neden keselim?” diye konuştu.

“YEREL MEDYA, BİZİM ANADOLU’DAKİ SESİMİZ VE NEFESİMİZDİR”

Tasarruf yapacak bir şey kalmadığını hatırlatan Mustafa Sarıgül,  kağıt tasarrufu mu geldi aklınıza? Akla, mantığı ve vicdanlara sığmayan bu kararname, bir an önce gözden geçirilmelidir. Eğer tasarruf yapacaksanız, kanaldan vazgeçeceksiniz zaten birçok kanalın sahibisiniz. Türkiye’min bir kanala daha ihtiyacı yok!Yerel medya kuruluşları zaten salgın nedeni ile ağır yaralıydı, hiçbir ödenekten de faydalanamadılar. Birçok yerel gazete, artık pazar günleri basılmıyor çünkü günden güne artan maliyetler bunu imkansız kılıyor.Kağıda zam geldi, döviz arttı, mürekkep zamlandı, matbaalar çalışamaz, maaşlar ödenemez oldu milletimize de haberler ulaşamaz oldu.Sizin yok etmek istediğiniz yerel medya, kurtuluş savaşında Kuva-i Milliye’ye verdiği destek ile bu vatanın kurtuluşunda eşsiz bir gayret sarf etmiştir. Milletin haber alma özgürlüğü asla engellenemez. Kamu kuruluşlarının yerel medya aboneliklerini bitirmeleri, yerel radyolarda dahil olmak üzere, artık ilan ve reklam vermemeleri, durumu içinden çıkılamaz bir hale getirmiştir. Binlerce basın mensubu maalesef işsiz kalacak yerel medya, bizim Anadolu’daki sesimiz ve nefesimizdir çünkü biz TDP’ yiz, değişen Türkiye’nin tek partisiyiz.Bizim iktidarımızda basın kurum ve kuruluşlarının ithal ettiği yurt dışı kaynaklı her türlü ekipman ve malzeme ücretlendirmelerinde, vergi ayrıcalığı ile imtiyazlı gümrük geçiş kolaylığı sağlayacağımızı garanti ediyorum.Evrensel hukukun olmazsa olmazımız, basının sesini daha da özgürleştirmek için atılacak gerekli tüm adımlara ek olarak, bu istihdama destek olmak için yapacağımız SGK indirimi ile KDV desteği, bu konudaki kararlılığımızın en samimi ifadesidir.Burada sizlere söz veriyorum. Biz, özgürlükçü düşünen, hakça bölüşen, milletle bütünleşen bir partiyiz bu bizim için bir zaman yolculuğudur. Ülkemizde hedeflerimize ulaşmanın yolu değişimindir... Ülkemizde değişim sağlanacak, yerel medyanın yüzü gülecek.” Dedi.

 

Konuşması Sonrası Adana İl Başkanı Hakan Malgaf ve eşi Şermin Malgaf , İl Yönetim Kurulu Üyelerini tek tek sahneye davet eden Mustafa Sargül, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Türkiye Değişim Partisi Adana İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Listesi ise şu  şekilde oluştu.

Hakan Malgaf, Salih Çerkez,  Burak Yeşilbaş, Şadi Beydemir, Gülçin Özbek, Mehmet Mustafa Yeşil, Ferdi Koç, Yavuz Başdemirci, Şermin Malgaf, Ramazan Yeşilbaş, Mehmet Ercem Ciğercioğlu, Özge Cengiz, Yusuf Sönmez, Murat Kartal, Zehra Sürer, Zeynel Abidin Dağveran, Mahir Kaya, İbrahim İnan, Süleyman Seçilmiş, İbrahim Arslan, Vedat Gönder, İsmail Hakkı Gözübatık, Fatma Deniz Çelikoğlu, Murat Özgür Uğuruyar, Yavuz Bayram

TDP Adana İl Disiplin Kurulu Üyeleri

Cemil Altun, Uğur Gürkan, Murat Deran, Yeşim Gökçe, Edip Mönür

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.