Tasarruf tedbirleriyle dev hizmetler yapıyoruz

6 buçuk yılda 6’ncı toplu açılışına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile imza atan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hiçbir zaman zorlukları bahane etmediklerini belirterek, tasarruf tedbirleriyle devasa hizmetlere imza attıklarını söyledi. Başkan Soner Çetin, Atatürk Öğrenci Yurdu açılışıyla en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini belirtti.

Yayın: 06 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.12.2020 02:27:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
251 okunma
Google News

Çukurova Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma töreni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile yapıldı.

530 kişilik Atatürk Öğrenci Evlerinde yapılan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye olarak ekonomik sıkıntıları bahane etmediklerini ve tasarruf tedbirleriyle dev hizmetleri hayata geçirdiklerini anlattı.

TÜM BAŞKANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Başkan Soner Çetin, “Burada açılışını yaptığımız Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda. Öğrenciler yurdumuzda kendilerini evlerinde hissedecekler. Türkiye’nin her yerinden gelecek olan bizim çocuklarımız. Gazi Mustafa Kemal’in ülkemizi emanet etiğini gençlerimizi biz de emin ellere teslim etmek zorundayız. Gençlerimizi kesinlikle tarikatların cemaatlerin eline teslim etmeyeceğiz. Adana’da yaklaşık 48 bin öğrenci eğitim görüyor, bunların çoğunluğu da Adana dışından geliyor. Ama Adana’da 2 bin 900 yurt kapasitesi var. Buna şimdi 530 daha ilave ediyoruz ama yeterli değil. Tüm belediye başkanı arkadaşlarıma rica ediyorum; çağdaş laik eğitimin verileceği yurtlar yapmamız lazım” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNCÜ

Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışırken sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini kaydeden Başkan Soner Çetin, Gıda Bankası ile her ay 5 bin aileye yardım yaptıklarını, Hayır Çarşısı ile de hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturduklarını söyledi. Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

“Bu ekonomik krizde böylesi devasa projeleri hayata geçiriyoruz. Bunu tasarruf tedbirleri ile gerçekleştiriyoruz. Ben 6 buçuk yıldır makam aracı kullanmıyorum. Kendi özel aracımızı makam aracı olarak kullanıyorum ve benzinini de cebimden karşılıyorum. Bu kriz ortamında 19 yeni araç aldık. İkinci dönemimizde işler tıkır tıkır işliyor, ne zaman ne yapacağımız belli. İkinci dönemde 1 buçuk yılda 3’üncü büyük etkinliği yapıyoruz. 6 buçuk yılda 6’ncı toplu açılışı gerçekleştiriyoruz.”

25 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜK

Başkan Soner Çetin, Adana’nın 25 yıllık imar sorununu çözdüklerini de belirterek, 16 bin hak sahibine tapularını dağıttıklarını, Kabasakal-Şambayadı bölgesinde 250 bin kişinin yaşayacağı çağdaş bir şehir kurulacağını ifade etti.

Başkan Soner Çetin konuşmasının sonunda açılışa katıldığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.