TARİHİ BAŞARI ESAT DELİHASAN'IN ESERİ

Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 00:48:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
383 okunma
Google News

Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda üst üste dördüncü kez genel sıralamada birinci olan Karate Milli Takımı tarihi başarıyı bir ay önce hayatını kaybeden Başkan Esat Delihasan’a adadı.

Hırvatistan’ın Porec şehrinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası’nda altı altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanarak genel klasmanda üst üste dördüncü kez  zirveye çıkan Karate Milli Takımı’nda buruk mutluluk yaşanıyor. Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan elde edilen tarihi başarının bir ay önce hayatını kaybeden Esat Delihasan’ın eseri olduğunu söyledi.

Porec’te kazandıkları altı altın madalya ile Avrupa şampiyonaları tarihindeki altın madalya rekorunu kırdıklarını hatırlatan Delihasan, “2013 ve 2017 yıllarında dört altın madalya kazanmıştık. Porec’te 16 kategorinin sekizinde final yaptık ve 6 altın madalya kazandık. Ali Sofuoğlu’nun erkekler katada şampiyon olması, erkekler kata takımının da altın madalya kazanması da Türk karate tarihinde ilklerin arasına girdik. Sistemli ve disiplinli çalışmanın karşılığını dokuz madalya ile aldık. Burada bizi sevindiren bir başka olay da kadınlar kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu’nun olimpiyat kotası alması oldu” diye konuştu.

ESAT DELİHASAN’IN ESERİ

Elde ettikleri başarıda en büyük pay sahibinin bir ay önce hayatını kaybeden Başkan Esat Delihasan olduğunu dile getiren başarılı teknik adam, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bize sağladığı imkanlar ve merhum başkanın özverili çabaları ile yıllardır rahat bir ortamda çalıştık. Onun en büyük arzusu ‘sürdürülebilir başarı’yı yakalamaktı. Bugüm geldiğimiz noktada çok şükür bunu başardığımızı görüyoruz. Onun mirasına sahip çıkarak bundan sonra da başarılarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi. Murat Delihasan, 11-13 Haziran tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Kalifikasyon Turnuvası’nda da üç kategoride daha olimpiyat kotası alarak Tokyo Olimpiyatları’na tam kadro gitmek istediklerini söyledi.

KUTLAMA YEMEĞİ

Karate Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda kazanılan tarihi başarıyı akşam yemeğinde kutladı. Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muhlis Can’ın verdiği yemekte Muratcan Deniz’e de sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.