Sümer iktidarı uyardı :Ekonomik çöküş yaşanmaya devam ediyor

Ekonomi Yayın: 05 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.11.2020 23:56:46
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
188 okunma
Google News

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, döviz kurundaki sürekli yükseliş ve yanlış ekonomi politikaları sonucunda oluşan krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.Sümer, “Doğru ekonomi hamleleri yapılmazsa iktidar, memurun maaşını, emeklinin aylığını ödeyemez hale gelecek” Dedi.

 

EKONOMİK ÇÖKÜŞ YAŞANIYOR

Orhan Sümer, “MerkezBankası “Dövizidüşürmekiçinbirçalışmamız yok” açıklamasındabulunuyor.HazineBakanı; “Dövizkurunahiçbakmıyorum” diyor.Ancak hem dolar hem euro her geçengüntarihizirvelereulaşıyor.Yabancı basın ajansları “TürkiyeBattı” başlıklarıatıyor. İktidarınsalgınperdesiylegizlemeyeçalıştığıbirekonomiyönetimi var. Bu gidişleTürkiyeekonomisigeridönüşüzorbirdönemegirecekvedahaağırsonuçlarolacaktır.” Dedi.

 

ESNAF SİFTAH YAPAMIYOR – SARAY İKTİDARI GÖRMÜYOR

Orhan Sümer, “Vatandaşınmutfağındakiyangınsöndürülemez hale geldi.

Fabrikalardaüretimdurdu.Esnafsiftahyapmadankepenkkapatıyor.

Milletimizbiryandansalgınla, biryandanekonomikkrizilemücadeleediyor.YetkiliKurumlarınbaşındabulunankişilerinekonomiyisağlamtemellerüzerine, yenidenkuracakhamleleryapmasıkaçınılmazolmuştur. Saray’danbakıncaevineekmekalamayankimsegörülmüyorolabilir, bazılarınınişinegelmiyor da olabilirama ne yazıkkiülkemizdeekmekalamayanbinlercevatandaşımız var.” dedi.

ÜRETİM DURMA NOKTASINDA

Orhan Sümer, “Covidnedeniylebirçokfabrikaveişyerizatensınırlıüretimegeçmiş, kapasitesinidüşürmüştü. Ancakdövizinsürekliolarakyükleşiözelliklesanayiüretiminidurmanoktasınagetirdi. Ne yazıkkiTürkiyeçoğunluklaithalatabağlıüretimgerçekleştiriyor. Bu durumdaüreticialdığı her malzemededövizödemekzorundakalıyorveartıkbudurumagücüyetmiyor. Üreticigirdimaliyetfiyatlarıdüşmelidedikçe, iktidaradetakulağınınüzerineyatıyor” dedi

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.