SOSYAL YARDIMLAR BİR PARTİNİN YADA KİŞİNİN HİBESİ DEĞİL KİŞİNİN SOSYAL HAKKIDIR"

Siyaset Yayın: 24 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 24.10.2021 20:36:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
145 okunma
Google News

DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli ve Yönetim Kurulu üyeleri Yüreğir Muhtarlar Derneği Başkanı Nurettin Ahmet Kırtay'ı ziyaret etti.

Muhtarlar Günü vesilesiyle ziyareti gerçekleştiren DEVA Yüreğir İlçe Başkanı Hamza Milli:"Sayın dernek başkanımızın bizi makamında kabul etmesinden ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi. Muhtarların sorunları ile ilgili konular  dile getirilen ziyarette konuşan Milli: muhtarların temsil ettiği mahalle ve köyde yetkilerinin dahada artırılması ve Muhtarlara bir bütçe verilmesi ayrıca muhtar maaşlarının da artırılması gerektiğini belirtti.

 

  

       Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan DEVA Yüreğir İlçe başkanı Milli:" Muhtarlarımızın sorunlarını Genel Merkezimiz ile paylaşıyoruz ve paylaşmaya devam edeceğiz. Çünkü sorunların çözüm noktasında Bizim Partimizin eylem planları içerisinde yerel yönetimlerde yerinden yönetim sisteminin etkin hale getirilmesi ile Muhtarların daha aktif bir rol alması var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem bu sebeple Muhtarlarımız açısından ayrıca önemsiyoruz. Çünkü yerinden yönetim sisteminde Muhtarlık Kurumunun daha faal, imkanları daha geniş bir kurum haline gelmesini sağlayarak, Muhtarlarımızın, halkımızın sorunlarının çözüm noktasında etkin rol alacağı bilincindeyiz. Ama Muhtarlarımız da Halkımızı bilinçlendirilmesi ve halkımızın   aldıkları sosyal yardımların bir partinin yada kişinin hibesi değil sosyal devlet anlayışı içerisinde hak eden vatandaşımızın sosyal hakkı olduğu ve hakeden vatandaşımızın hiçbirinin hukuksal bir dayanağı olmadan sosyal yardımlarının  kesilmeyeceğini aktarması ve gerçekten ihtiyacı olan vatandaşımızın bütün sosyal yardımlardan yararlanabileceğini, hangi sosyal yardımın hangi şartlarda alabileceğini halkımıza aktarması gerekmektedir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.