Şimşek'ten Erken veda

Francesco Farioli'nin Aytemiz Alanyaspor'u ile Vincenzo Montella yönetimindeki Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçın seri penaltı atışlarında rakibine 4-2'lik üstünlük sağlayan Akdeniz ekibi, çeyrek finale yükseldi.

Yayın: 10 Şubat 2022 - Perşembe - Güncelleme: 10.02.2022 20:55:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
302 okunma
Google News

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda karşılaşan iki Süper Lig takımı Aytemiz Alanyaspor ile Adana Demirspor'un maçında 90 dakika ve uzatmalarda 1-1’lik skor bozulmayınca penaltılara gidildi. Penaltılar sonucunda Alanyaspor, 4-2'lik skorla Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Sivasspor , Antalyaspor ve Trabzonspor 'un ardından çeyrek finale yükselen 7. takım oldu.Turuncu-Yeşilliler'e Eduardo, Candeias, Emre Akbaba ve Novais, penaltıda hata yapmayan isimler oldu. Milunovic ise kaleci Vedat'ı geçemedi. Mavi Lacivertli takımda Assombalonga ile Gökhan İnler ağları sarstı. Semih Güler ve Vargas ise direğe takıldı.

                                                                                                                    

çeyrek finale çıkan 7’nci takım oldu.

ALANYASPOR ZORLANDI AMA PENALTILARLA TURLADI!

Ziraat Türkiye Kupası’nın son 16 turunda iki Akdeniz ekibi karşılaştı. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda Aytemiz Alanyaspor ile Adana Demirspor’un karşılaştığı maçın ilk golü 21’inci dakikada geldi. Ani gelişen Alanyaspor atağında uzun topla sol kanatta topla buluşan Borja, hızla çaprazdan ceza sahasına girdi ve topu kaleye paralel şekilde yerden gönderdi. Geriden koşu yapan Wilson’a sadece topa dokunmak kaldı: 1-0.

 

38’inci dakikada Adana Demirspor beraberliği yakaladı. Sol kanatta gelişen Adana Demirspor atağında Akintola aut çizgisine kadar topu taşıyarak arka direğe çevirdi. Geriden gelen Erhun gelişine sert vurdu ve top üst direğe çarparak ağlarla buluştu: 1-1.

 

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

 

Maçın 90 dakikalık normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanınca karşılaşma uzatmalara gitti. 106’ncı dakikada gelişen Adana Demirspor ceza alanında oluşan karambolde Matheas Vargas’ın eline çarpan topun ardından maçın hakemi Ümit Öztürk penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Efkan’ın vuruşunu kaleci Vedat kurtardı. Uzatmalar da 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

 

SKOR PENALTILARLA DEĞİŞTİ

 

Maçın 120 dakikalık süresinde de 1-1’lik skor bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltı vuruşlarında Aytemiz Alanyaspor 4-2'lik skorla rakibi Adana Demirspor’u eleyerek çeyrek finale yükseldi.

 

 

ALANYASPOR - ADANA DEMİRSPOR: 1-1 (SERİ PENALTILAR: 4-2)

 

GOLLER: 22' Eduardo, 38' Erhun Öztümer

 

KAÇAN PENALTI: 105+4' Efkan Bekiroğlu

 

İLK 11'LER

 

Alanyaspor: Marafona, Milunovic, Mevlja, Awaziem, Oğuz, Borja, Fer, Tayfur, Umut, Efecan, Eduardo

 

Adana Demirspor: Vedat, Svensson, Tayyip, Samet, Alper, Sinan, Stambouli, Erhun, Yunus, Akintola, Assombalonga

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.