ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ OKKAN’IN ANISINA HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Yayın: 21 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.11.2020 15:25:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
275 okunma
Google News

 

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan anısına 2021 yılının Haziran ayında doğduğu ilçe olan Hendek’te düzenlenmesi planlanan Türkiye Hentbol Duayenleri buluşması organizasyonu için protokol imzalandı.

Adana Veteranlar Hentbol Takımı Sorumlusu ve antrenörü Kazım Tekin, Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen, saygı duyulan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ın 24 Ocak 2001 yılında şehit edilmesini unutamadıklarını ve acısını yüreklerinde htiklerini belirterek, “Hentbol dostu Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkar anısına düzenlenecek anlamlı turnuvaya tam kadro katılarak destek vereceğiz” dedi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilmesi gereken turnuvanın ertelendiğini anımsatan Kazım Tekin, Hendek’te gerçekleştirilecek turnuva için büyük çaba gösteren Hentbol Duayenleri Platformu Başkanı Ahmet Türe olmak üzere, Okul Sporları Federasyonu Eski Başkanı  ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı Ayhan Pala, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu,Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra; Hendek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Akıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürünü temsilen Adapazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nurcan Tabakoğlu, 1954 Hendekspor Kulüp Başkanı Hurşit Koray Oral, Hentbol Antrenörü Murat Yiğit’e teşekkür etti.

Gaffar Okkan’ın hentbol dostu olduğunu, Süper Ligde mücadele eden Diyarbakır Polisgücü’ne büyük destek verdiğine dikkat çeken Kazım Tekin, şöyle devam etti:

“Duayenler Platformu Başkanı Ahmet Türe’nin 2010 yılında Eskişehir’de başlattığı ‘Hentbol Duayenler Turnuvası’ büyük ilgi görüyor. Hentbol Federasyonu kurulduğu 1976 yılından bu yana görev yapan federasyon başkan ve yöneticileri, merkez hakem kurulu üyeleri, hakemler, milli takım sporcuları ve kulüp, sporcu veantrenörleri her yıl farklı illerde bir araya gelerek hasret gideriyor ve eski dönemleri konuşuyoruz. Bunun yanı sıra veteran kadın ve erkek takımları gösteri maçları yapıyoruz. Karşılaşmaları eski hakemler yönetiyor. Ayrıca galagecesiyle turnuvayı taçlandırıyoruz. Ancak, 2021 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek turnuva Diyarbakır ve Türkiye genelinde halkın gönlünde taht kuran Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkar anısına olacağı için çok duygu yüklü geçecek. Ayrıca katılımın da yüksek olacağını umuyorum. Emeği geçenleri tekrar kutluyorum.”

PLATFORM BAŞKANI TÜRE: “HENDEK’TE ORGANİZASYONUN ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ”

Hentbol Duayenleri Platformu Başkanı Ahmet Türe, 2010 yılında Eskişehir’de başlattıkları turnuvaların şölen, festival havasında geçtiğini ve Türkiye geneline yayıldığına dikkat çekerek, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Turnuvalarda Türkiye genelinde hentbola sporcu, hakem, yönetici ve antrenör olarak hizmeti geçen isimleri bir araya getirdiklerini belirten Türe, Eskişehir’de görev yaptığı yıllarda tüm hentbol karşılaşmalarını izleyen Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın doğum yeri olan Hendek’de organizasyonun çıtasını yükselteceklerini, farklı illerden 30’un üzerinde kadın-erkek takımların katılmalarını beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.