SARIÇAM BELEDİYESİ'NDE HES KODU DÖNEMİ

Türkiye’de Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilen HES Kodu uygulaması Adana Merkez ilçelerinde ilk defa Sarıçam Belediyesi tarafından uygulanmaya başlandı.

Sağlık Yayın: 02 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.11.2020 02:17:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
200 okunma
Google News

Sarıçam Belediyesi Hizmet Binası girişinde HES kare kod okutma uygulaması hayata geçirildi. HES Kodu alan vatandaşlar bina girişlerindeki görevliler tarafından kontrol edilerek ateş ve maske kontrolünün ardından içeri alınıyor. Kodu olmayan veya olup da riskli görülen kişiler binalara alınmayıp ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Aynı şekilde belediye çalışanları da HES Kodu uygulamasından geçirilerek binaya alınıyor.

Sarıçam Belediyesi’nin ana bina girişine uyarı afişi asılarak, vatandaşlar uygulama hakkında bilgilendiriliyor. Genelge gereği HES kodu olmayan vatandaşlar kamu binalarına giriş yapamayacaklar. Belediyece görevlendirilen personeller HES kodu olmayan vatandaşların telefonlarıyla kodların alınmasına yardımcı oluyor.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ;

"Kamu alanlarında vatandaşlarımızın HES kodu ile hizmet almaları yönünde bir genelge yayımlandı. Burada amaç insanlarımızındaha güvenilir bir hizmet alması ve hem kendilerini hem de belediye çalışanlarımızı korumaktır. Dolayısıyla vatandaşlarımızı mağdur etmemek için de Belediyemizde HES kodu kontrol noktası oluşturarak vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanmasını sağladık. Çalışanlarımız ve vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. Hem kendi sağlığımız hem de yakınlarımızın sağılığı için lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım. HES kodumuzu alalım.” dedi.

HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, ulaşım ya da ziyaret gibi durumlarda, vatandaşın COVİD-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren bir koddur. HES kodu 3 şekilde alınır:

-Sağlık Bakanlığı’nın mobil HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

-HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

-HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

HES kodu alımıyla ilgili Sarıçam Belediyesi internet sitesinde (http://www.saricam.bel.tr) detaylı açıklamalar yapılmıştır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.