SALI PAZARI SOKAĞI NDA SEMT PAZARI İZDİHAMA NEDEN OLUYOR

Seyhan İlçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi Obalar Caddesi üzerinde Salı günleri kurulan semt pazarının yan tarafında bulunan sokakta yaşanan aşırı kalabalık çevre esnafları ve vatandaşlarını zor durumda bırakıyor.

Yaşam Yayın: 04 Temmuz 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 04.07.2022 13:11:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
516 okunma
Google News

Adana’nın Seyhan İlçesine bağlı  Dumlupınar  Mahallesi  Obalar Caddesi üzerinde Salı günleri kurulan  semt pazarı yerinin  yanında bulunan  caddede kurulan semt pazarı  çevre esnaflarını olumsuz yönde etkiliyor . Pazar kurulan caddeye alış yapmaya gelen vatandaşlar  aşırı izdiham  neden olurken ;  Gülpınar  Mahallesi Aile Sağlığı Merkezine gelen vatandaşlar  bile aile sağlığı merkezine girebilmekte güçlük yaşıyor. Seyhan Belediyesi  yetkililerine  seslenen çevre esnafı  ise   pazar yeri olarak kullanılan sokağın  başka bir yere nakledilmesini istiyor.

“İŞ YERLERİMİZE GİREMEZ HALE GELDİK”

Bölgede bulunan çevre esnafları adına açıklamalarda bulunan  sevilen ve sayılan iş insanı Yusuf Ayaz, Seyhan Belediyesi , Adana Esnaf Odalar Birliğine bağlı Semt Pazarcıları Esnaf Odası Başkanlığı yetkililerine seslenerek  yaşanan soruna çözüm bulunmasını istedi. Yusuf Ayaz, “ Salı günleri olduğunda   burada aşırı bir kalabalık yaşanıyor. Biz, çevre esnafları  Pazar esnafının kurdukları tezgahlar ve alış veri ş yapmaya gelen vatandaşların özellikle de Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimizin aşırı kalabalığına  maruz kaldığımız için iş yerimize bile giremiyoruz. Hatta, Allah korusun Salı günü  burada bir yangın felaketi yaşansa itfaiye aracı bile giremez. Bir insanımız ani hastalansa  aile sağlığı  merkezine gelemez. Bu nedenle, Seyhan Belediyesi , Adana Esnaf Odalar Birliğine bağlı Semt Pazarcıları Esnaf Odası Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum: Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'a  sorunu bir an önce çözümlemesi için özel ricamız   vardır. Hatta , en kısa zamanda  bir yer tahsisi yapılarak bu sokaktaki esnafların rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. “ dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.