Sağlık Sen Adana Şubesi Kadınlar Komisyonu Şehit yakınına yapılan küfür olayını kınadı

Sağlık Yayın: 10 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 10.11.2021 10:00:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
387 okunma
Google News

Şehit yakınına yapılan küfür olayı Sağlık-sen Adana Şubesi  Gazi ve Şehit Yakınları Komisyonu  ve Kadın Komisyonu tarafından bir basın açıklaması ile kınandı.

 

Sağlıksen Adana Şubesi binasında yapılan açıklamaya , Saglik-sen Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU,  yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Adana Şube Başkanı Uğur ÇİFTÇİ, çeşitli TSK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Sağlık-sen Adana Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı  Dr.Hatice Akıllı yapmış olduğu açıklamada;

" Bugün burada toplanmamıza vesile olan üzücü  olay, İyi Parti  Genel Başkanı Meral Akşener’ in Bingöl ziyareti sırasında partisini eleştiren Bingöl de şehit olan İsa GÜMREN’in ağabeyi Tahir GÜMREN’e yönelik İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın kullandığı  çirkin ve ağıza alınmayacak sinkafli  ifadeler yüzündendir. Sağlık -Sen kurulduğu günden bugüne kadar asli görevi olan sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için gösterdiği olağanüstü gayretin yanı sıra memleketimizi ilgilendiren her türlü sosyal tehditlerde ya da toplumsal olaylarda tarafını haktan ve haklıdan yana göstermiş bu yönde de her türlü yasal argümanını sonuna kadar kullanmıştır

         Buna en bariz örnekleri ise 28 Şubat sürecinde göstermiş olduğu tavır,2006 yılında verilen  muhtıraya karşı meclisin kararı milletin kararı diyerek  vesayete karşı aldığı net duruş ve 15 Temmuz da bütün üyelerini sokağa davet ederek yapmış olduğu hareket verilecek bir kaç örnektir.

         Bu şanlı tarihimizin çizgisinden hareketle Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. . Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin birer  emanetidir ve her türlü borçları şehitlerinin canlari ile ödenmiştir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır  bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlık etmek teröristin sıktığı hain kurşunla eşdeğerdir. Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir.  Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenlerin, milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık edenlerin bu hareketleri affedilecek üzeri örtbas edilecek bir hadise değildir. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın istifa etmiş olması veya görevden alınması yeterli değildir ,parti içi disiplin soruşturmasının başlatılması, savcılık tarafından adli soruşturmanın başlatılması ve en önemli unsurlarımızdan şehidimizin emanetlerine küfretmesi ve bu küfürlere kadını alet etmesi yüzünden bu milletin vekilliğini yapması uygun olmadığı için Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Vekillikten istifa etmesi gerekmektedir.Sevgili arkadaşlar sağlık sen bundan önce nasıl demokrasinin merkezi meclisini savunmak adına her türlü tehdite karsı nasıl  dimdik durduysa bugünde aynı kararlılıkla Kıymetli şehit ailelerimizin  yanında olmaya ve durmaya her platformda devam edecektir".dedi

Açıklamada söz alan  Saglık-sen Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU yapmış olduğu açıklamada; " Sağlık-sen her zaman sağlık çalışanlarının yanında olmak birlikte demokrasi ve şehitlerimize her zaman borcumuzu ödemeye hazırız dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.