Sağlık Bakanlığı pozitif hasta sayısını saklamak için bir günde vaka/hasta değişikliğine gitti

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye’de pandemi ile mücadelenin şeffaf yürütülmediğini söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın pozitif hasta sayısını saklamak için bir günde vaka/hasta değişikliğine gittiğini belirten Bulut, “Ölüm oranlarının sayısı vatandaşın doğru ve şeffaf bilgilendirilmemesiyle artacak, bunun da sorumluğu Sağlık Bakanı’ndadır” dedi.

Sağlık Yayın: 02 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 02.10.2020 11:49:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
207 okunma
Google News
 
 

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Covid-19’un küresel bir tehdit olduğunu belirterek, pandemiye karşı tüm insanlığın birlikte mücadele etmesi gerektiğini kaydetti. Ülkelerin bilgilerini, tedavi yöntemlerini, aşı çalışmalarını paylaşmak durumunda olduğunu söyleyen Bulut, ülkelerin de kendi vatandaşına şeffaf bir şekilde bu bilgileri aktarmasının ve ekonomik olarak vatandaşlarını korumasının önemine işaret etti.

İKTİDAR, PANDEMİYLE MÜCADELEDE ŞEFFAF DEĞİL

Türkiye’de iktidarın ekonomik olarak vatandaşlarını koruyamadığı gibi pandemiyle mücadelede de bilgileri, tabloları yalan yanlış eksik olarak vatandaşlara aktardığını ifade eden Bulut,  “Türkiye’de vaka ve hasta tartışmaları yaşanıyor. Sağlık Bakanı, “Artık biz vaka değil, hasta sayısını aktarıyoruz” diye söyledi. Ancak bunun yalan olduğu 29 Temmuz gününde verdiği tabloda ortada. 28 Temmuz’da aynı rakamlar, birbirine yakın rakamlarda vaka olarak geçen satır; 29 Temmuz’da hasta olarak belirtilmiş. Sağlık Bakanlığı pozitif hasta sayısını saklamak için bir günde vaka/hasta değişikliğine gitti” dedi.

SORUMLUSU SAĞLIK BAKANIDIR

“Bu, bir başarı hikayesi yaratacağız; bu başarısızlığımızı vatandaştan saklayalım, yalanlara başvuralımdır” ifadesini kullanan Bulut,  bu küresel tehditte böylesi bir yöntemin insanlık adına, Türkiye’de yaşayan insanlar adına büyük bir tehlike olduğunu bildirdi.  Ölüm oranlarının sayısının vatandaşın doğru ve şeffaf bilgilendirilmemesiyle artacağını kaydeden Bulut,  bunun da sorumluğunun Sağlık Bakanı’nın kendisinde olduğunu belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.