"Sağlık Bakanlığı Bürokratlarını Sağlıkçıyı Anlamak İçin Tulum Giymeye Davet Ediyoruz!"

Bilim kurulu toplantısı sonrası gerçekleşen basın açıklamasında Fahrettin Koca Beyin 29 Bin 865 sağlık personelinin Covid-19 hastalığına yakalandığını ve 52 sağlık personelini Şehit olduğunu açıklama sonrası Sağlık-Sen Adana Şubesi tarafından Adana Şehir Hastanesi önün de basın açıklaması yapıldı.

Sağlık Yayın: 06 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.09.2020 16:32:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
229 okunma
Google News

Adana’nın birçok kuruluşundan sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklamasını Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir NENNİOĞLU Pandemi de sağlık personellerinin sürekli giymek zorunda olduğu kişisel koruyucu ekipmanlardan Tulum ve Siperlik ile gerçekleştirdi.

Sözler Tutulmadı! Ekip Odaklı Değil Hekim Odaklı Döner Sermaye Sistemi Yaratıldı

Sayın NENNİOĞLU ‘’ Zamanımız, mekânımız değişse de konumuzun öznesi yine hakları verilmeyen sağlık çalışanı arkadaşlarımızdır. Onlar için yapılanlar ve yapılmayanlardır.
Gelin hep beraber konuyu açalım ve sağlık çalışanlarımız için var olanları ve olmayanları birer birer sıralayalım;
Örneğin; normal bir işçi erkek ya da kadın fark etmeksizin yasal olarak 9 saat, en fazla 11 saat çalıştırılırken bir hemşire 24 saat çalıştırılabilmektedir.
-Hatta pandemide önlem amaçlı diğer kamu çalışanları işe gitmezken, bir sağlık çalışanı kronik rahatsızlığı olsa dahi işine gitmektedir.
Kamuya ait birçok ulaşım, konaklama, müze gibi yerlerden bazı memurlar ücretsiz faydalanırken, sağlık çalışanlarına böyle bir hak tanınmamaktadır.
Yine sağlıkçılarımıza fazla görülen, verilmeyen çeşitli haklar mevcuttur. En dikkat çekenlerden biri ise; Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar verdiği her talimat bakanlar ve bürokrasi tarafından emir telakki edilip yerine getirilirken bundan 5 yıl önce sağlık çalışanlarına söz verdiği yıpranma payı her nedense yerine getirilmemiştir.

Bugünkü önceliğimiz Sağlık bakanımızın Çarşamba günü bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında ek ödeme yönetmeliğinin 1 Nisan’da yaptıkları değişiklikle etkinleştirildiğini söylemesi olup, bugün burada toplanmamıza neden olan konu da, işte bu ekip odaklı değil hekim odaklı hazırlanan yönetmeliktir.

Döner Sermaye Sistemi Adil Değil Sağlık Çalışanının Vebali Ağırdır!

Diğer bütün memurlarımızın maaşları ve ek ödemeleri bir önceki yıla göre artarken, pandemi de mücadele eden, bu uğurda bugüne kadar 30 bine yakın hasta, 52 can şehit veren sağlık çalışanlarının maaşları ve ek ödemeleri geçen yıla oranla ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklikler neticesinde düşmüştür.
Bu adil değildir ve vebali büyüktür. Buradan bütün muhataplara artık konuya müdahil olmalarını ve gerekli adımları ivedilikle atmalarını istiyoruz.

Basın Ödevine İyi Çalışarak Sağlık Emekçisinin Sesi Olmaya Devam Etmeli

Yine Bakan beye basın açıklamalarında soru soran gazeteci arkadaşlara buradan seslenmek ve bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Sevgili arkadaşlar, sağlıkçıların ek ödemeleri uzatılmadı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında birçok kurumda sağlık çalışanları 0 lira döner sermaye aldılar. Lütfen sizler de dersinize çalışıp doğru sorular sorarsanız memnun oluruz.
Kaçamak cevap verildiğinde gerekli düzeltmeleri yaparak bizim sesimiz olun...
Sayın sağlık bakanım! Sizden, COVİD-19 salgını ile ilgili istatistiklerin yanında çeşitli kademede çalışan sağlık çalışanlarının geçen yaz ve bu yaz aldıkları ücretin istatistiğini de çıkarmanızı istirham ediyoruz. Tarafınızca sonuçların karşılaştırılıp, yapılan adaletsizliğin boyutuna sizlerin de şahit olmasını istiyoruz.
Vefat eden 52 sağlık şehidi için kuran tilaveti gerçekleştirilirken hasta olan sağlık personeli için ise dualar edilerek Allahtan şifa dilendi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.