Rektör Prof. Dr. Tuncel ÇÜTAM'daydı

Eğitim Yayın: 10 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 10.12.2020 04:41:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
337 okunma
Google News

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) incelemelerde bulundu.

 

Kısacıkzade Konağı olarak bilinen ve her çarşamba günü gerçekleştirilen konferanslar dizisi ile kentle üniversiteyi kent merkezinde biraraya getiren ÇÜTAM'ın çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel bilgi aldı.

 

"Veri Tabanımızı Zenginleştirilip Yayınlayarak Bilgi Paylaşımı Yapıyoruz"

Merkez Müdürü Prof. Dr. Deniz Abik, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof.Dr. Nuran Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Bedri Aydoğan'ın hazır bulunduğu toplantıda Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, merkezde yer alan tarihi öneme sahip objeleri inceledi.

Prof. Dr. Abik,ÇÜTAM’ın amacının Türk Edebiyatı, Türk Dili, lehçeleri ve ağızları, Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları, Türk Tarihi, Türk Sanatı, Halk Kültürü alanlarında araştırma ve uygulama çalışmalarını planlamak, koordine etmek ve yürütmek olduğunu belirterek merkezin 1996 yılında kurulduğunu ifade etti. Merkezin, Çukurova Üniversitesinde yıllardır yapılan araştırmalarla öğrencileri ve kamuoyunu bilgilendirmek, Üniversitede yapılan çalışmaları duyurmak amacıyla faaliyet gösterdiğini hatırlatan Prof. Dr. Abik aynı zamanda veri tabanını zenginleştirilip yayınlayarak bilgi paylaşımı yaptıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: "ÇÜTAM Kentle Üniversiteyi Biraraya Getiriyor"

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise böyle bir hizmetin tarihi bir konakta veriliyor olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Kültürel miraslarımızı sistematik bir şekilde derleyen, araştıran ve inceleyen bilim dalı olan Türkoloji,tarihimizin korunup gelecek nesle aktarılmasında büyük öneme sahip.Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezimizde yaptığı çalışmalarla böylesine önemli bir görevi üstlenip kentle Üniversitemizi bir araya getirmeye devam ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum. “ dedi.

 

Ziyaret Rektör Prof. Dr. Tuncel'in merkezi gezmesinin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.