Orhan Sümer, “Haberin kılcal damarı yerel basındır. Desteklenmesi şarttır.” Dedi

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Yerel Basının yaşadığı sorunları tespit edilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Araştırma Önergesi verdi.

Siyaset Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 11:35:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
168 okunma
Google News

DESTEK GELMEZSE YEREL BASIN YOK OLACAK

Orhan Sümer, “ İktidar tek sesli gazeteler, televizyonlar istiyor olsa da her şehirde tarafsız gazetecilik yapmaya çalışan, yedi yirmi dört haber peşinde koşan gerçek gazetecilerimiz var. Bin bir zorlukla şehirlerin gündemini takip eden ulusal basını besleyen yerel basın, desteklenmediği takdirde ne yazık ki ayakta kalabilmesi gittikçe güçleşiyor. Devletin ekonomik desteğine özellikle ihtiyacı olan yerel basın yayın organları, bağımsızlıklarını korumak için de çeşitli yasal düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır.” Dedi.

 

YEREL BASIN KURULUŞLARI KAN AĞLIYOR

Orhan Sümer, “Her geçen gün daha da dijitalleşen ortamda yerel basın ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor. Bu durumu kimse görmezden gelemez. Ekonomik anlamda bir çok zorlukla mücadele halinde olan kuruluşlarımıza bir de idari yaptırım kararları köstek oluyor. Siyasi iktidar tarafından resmi ilanlarını da kaybetmenin eşiğine gelen yerel medya organları, ayakta kalabilmek için ne yapacağını şaşırmış durumda. Halkın haber alma özgürlüğünün devam etmesi için devletin yerel basın kuruluşlarını belirli oranda desteklenmesi kaçınılmaz bir hâl almıştır” Dedi.

 

YANLI YAYINA DESTEK ELEŞTİRENE CEZA OLMAZ

Orhan ümer, “Bugün Türkiye’nin hemen hemen her ilinde yerel televizyonlar ve gazeteler illerindeki durumlar ile ilgili haber yapıyorlar. Ancak iş kamu kurumlarını ve iktidarı eleştiren haberlere gelince ceza üzerine ceza yazılıyor. Zaten ayakta kalmakta zorlanan basın yayın kuruluşları ekonomik kıskaca alınmak isteniyor. Gazetecilik ve haber yapma, tarafsız ve objektif olmalıdır. İktidar kendini eleştirdi diye en ufak yerel basın organına bile milyonlarca lira ceza kesebiliyorsa orada demokrasi yok demektir.” Dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.