NENNİOĞLU : BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ,BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Sağlık Sen Adana şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Pandemi nedeniyle uygulanacak olan 17 günlük tam kısıtlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Yayın: 29 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 29.04.2021 23:23:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
322 okunma
Google News

Sağlık Sen Adana şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Pandemi nedeniyle uygulanacak olan 17 günlük tam kısıtlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

“DEVLETİMİZİN MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Tam kısıtlanmayı desteklediklerini belirten Başkan Bekir Nennioğlu, “Olması gereken buydu.  Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlar kurulunun ellerine sağlık, Gerçekten takdire şayan alkışlanacak bir yönetim sergileyip krizi iyi yönetiyorlar.  Yanlız bir sağlık çalışanı temsilcisi olarak sağlıkçıların hakkını da aramamız lazım.  Şimdi bu yasakta herkes evindeyken , sağlık çalışanları canları pahasında hizmet vermeye devam ediliyor.  Tabiki görevimiz bu, hizmete devam edeceğiz . Devletimizin Milletimizin emrindeyiz.  Ama karı koca sağlık çalışanı olan var eşi polis olan var bu insanlar çocuklarını bırakacak yer bulamıyorlar . Devletimizin bu konuda önlem alması şart. “ dedi.

“FIRSATÇILIK YAPMIYORUZ”

Sağlık Sen ailesi olarak  olarak  fırsatçılık yapmadıklarına dikkat çeken Başkan Bekir Nennioğlu, “ bir kanayan yaraya daha parmak basmamız lazım . Pandemi başladığından bu yana canı pahasına hizmet veren bundan asla gocunmayan sağlık çalışanlarımız döner sermaye almıyor.  Ek ödeme alamıyor.  Mesela sağlık çalışanlarında son duruma bakacak olursak hekim dışı sağlık çalışanlarımız polisi gibi ,astsubay gibi, öğretmen gibi meslek gruplarıyla aynı değerde maaş alması gerekirken en az sağlık çalışanlarımız maaş alıyor . Sabit ek ödemeyi saymazsak yüzde 95 i ek ödeme almıyor.  Oysa ki bu pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın morallerinin yükseltilmesi motive edilmesi lazım . Ek ödemelerinin yükseltilmesini ve sağlık çalışanlarına 1500 tl zam yapılmasını talep ediyoruz . Poliste, askerde, öğretmende olduğu gibi sabit ek ödemelerin genel bütçeden maaşıyla aynı gün ödenmesini istiyoruz.  Çünkü sanıldığı gibi sağlık çalışanları çok yüksek maaş almıyor . 3000- 4000 tl maaş alan yeni hemşirelerimiz 1200-1700 sabit ek ödeme alıyor, maaşa ek olarak Oda parça parça olduğundan bir işe yaramıyor.  Bakın bu kısıtlamadan muaf olan çalışanlar 6 saat çalışırken sağlık çalışanları 24 saat çalışıyor.  Ve nöbet ücretleri 10 -15 lira Oysaki en az nöbet ücreti 35 tl olmalı ,hekimlerimizin 60 tl olmalı En azından bu taleplerimiz karşılanırsa sağlık çalışanlarımız nasıl canla başla milletin yanında yer alıp onları düşünüyorsa milletimizin de sağlık çalışanlarının yanında olduğunu gösterir motive eder.” Diye konuştu.

“BU İNSANLARIMIZ MAĞDUR EDİLMEMELİ”

Öte yandan 17 günlük süreçte bu kısıtlamadan fazla etkilenecek olan dezavantajlı gruplar olduğunu belirten Başkan Bekir Nennioğlu, “Günlük işçiler küçük esnaflar gibi . Bu insanlarımız mağdur edilmemeli . Önlemler alınmalı gerek.  Devletimiz gerek vefa gruplarımız gerek belediyelerimiz bu insanlarımızın yanında yer almalı.  Bizde Sağlık Sen olarak bu taşın altına gücümüz yettiğince elimiz koymaya hazırız . Çünkü biz birlikte güçlüyüz.  Birlikte Türkiye’yiz “ dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.