Müzsan ; Adana’da usta sanatçıları buluşturuyor

Tecrübeli Genel Sanat Yönetmeni, Oyunculuk Eğitmeni, Usta oyuncu Yönetmen İhsan Ustaoğlu bilgi ve tecrübesini Müzsan Adana Şubesinde sanatseverlerle paylaşmak için kolları sıvadı.

Kültür Yayın: 21 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 21.10.2020 00:59:13
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
881 okunma
Google News

Tiyatro ve Türk sinemasında 37 yıldan bu yana ismini  her alanda duyuran usta oyuncu  Genel Sanat Yönetmeni, Kamera önü eğitmeni İhsan Ustaoğlu bilgi ve tecrübesini , Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Adana Şubesinde sanatseveler ile paylaşmaya hazırlanıyor.

“HERKESLERE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN ) Adana Şubesi Başkanı Abdurrahim Dursun ve Yönetim Kurulu Üyelerinin oluru ile   kamera önü eğitim , sinema oyunculuğu eğitim çalışmalara başladıklarını belirten İhsan Ustaoğlu, Adana’nın eski günlerdeki gibi kültür ve sanat alanına hak ettiği  yeri alabilmesi için herkeslere çok önemli görevler düştüğünü ifade etti. Eşinin memleketinin Adana olması nedeniyle Adana’da  çalışmalarına devam etme kararı aldığını söyleyen İhsan Ustaoğlu, “Adana’da Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Sarıçam  Belediye Başkanı Bilal Uludağ başta olmak üzere tüm sanatseverlere önemli görevler düşüyor.” Dedi.

 “YILLARDIR  EDİNDİĞİM TECRÜBELERİMİ  SANATSEVERLERLE PAYLAŞMAYA HAZIRIM”

 Müzisyenler Ve Sanatçılar Federasyonu Adana Şubesi’nde Genel Sanat Yönetmeni olarak çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken İhsan Ustaoğlu, “20 Kasım 1963, Trabzon of doğumluyum.Vefa Akşam Lisesi ,  İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördüm. 37 yıldan fazla  tiyatro sahnelerinde yer aldım. Çok sayıda film ve dizi filmde oynadım.  Yeni projelerde yer almayı sürdürmek amacındayım. Ocak  2017 de tiyatro gazetesince emek ödülü alan oyuncuyum. Yeşilçam’ın emektar oyuncularındanım. İlk kez 1989 yılında Minyeli Abdullah adlı sinema filminde rol aldım.Orada   öğrenci lideri karakterini canlandırmıştım. Sonraki yıllarda oyunculuk geleneği devam etti. 37 yıldır Tiyatro oyuculuğu, sinema ve tv dizilerinde  yer aldım.  35 oyun , -35 dizi film , 8 sinema filmi,   4 reklam filmi , 2 öğrenci filmi , 8 oyun yönetmenliği  , 35 film dublajı ,  1O özel tiyatro ,  1 İstanbul şehir tiyatrosu , 3 dizi film cast direktörlü ,  2 canlandırma cast direktörlüğü, 2 sinema filmi cast danışmanlığı, 2 klip yönetmenliği,  4 oyun yazarlığımın yanı sıra TO - DER eski yönetim ve denetim kurulu üyesiyim.  BİROY kurucularındanım. SİNE - SEN üyesi yim. OYÇED üyesi , OYUNCU -SEN girişimi öncülerindenim. Kültür merkezi sahne ve diksiyon hocasıyım. Oyunculuk Eğitmeniyim. Kendimce kılıç öğretmeniyim. Kısaca bilgi ve tecrübemi  sanatseverlerle  paylaşmak istiyorum.  Ancak; Ütüsüz bir pantolon kadar tedbirliyim.  Ve tarihi bir gerçek kadar sıkılganım.  “ diye konuştu.

 

            “ÜSTADIMIZIN YANIMIZDA OLMASI BİZLER İÇİN BİR ONURDUR”

Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN ) Adana Şubesi Başkanı Abdurrahim Dursun ise ne yazık ki sanatın merkezi sayılan Adana'da sanata ve sanatçıya yeterince değer verilmemesinden yakındı. Müzsan Genel Başkanı Ahmet Onurlu  ve Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerinin amaçlarından birisinin  sanata ve sanatçıya sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Abdurrahim Dursun, Adana’da  sanata ve sanatçıya son dönemde gereken önemin verilmediğini öne sürdü. Adana’da  bir eksikliği gördükleri için  kültür ve sanat çalışmalarına daha fazla önem verdiklerini  ifade eden Abdurrahim Dursun, “ Sevgili hocamız İhsan Ustaoğlu gibi değerlere sahip çıkabilmek bu konuda da  ne gibi çalışmalar yapabileceğimizi düşÜnerek yola çıktık.  Müzsan Adana Şubesi olarak   her zaman sanatın ve sanatçının  her zaman yanındayız. Çok değişik projejelerimizle de yanlarında   olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Tiyatro ve sinema alanında yıllarca yaptığı  çalışmalar  ile  kendisini ispat eden  İhsan Ustaoğlu ile çalışmaktan  ayrıca çok mutluyuz. Çok değerli üstadımızın bilgisi ve tecrübeleriyle çok daha başarılı çalışmalara imza atağımıza inanıyorum.  Bu nedenle tüm sanatseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Sanatseverleri çalışmalarımızı  takip etmeleri ve hatta katılmaları için bekliyoruz.” Dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.