Müzsan Adana’da istifa depremi

Türkiye Müzisyenle Ve Sanatçılar Fedarasyonu Adana İl Başkanlığı görevi süresince başarılı çalışmalara imzasını atan Abdurrahim Dursun, almış olduğu ani bir kararla yönetimi ile birlikte görevinden istifa etti.

Sanat Yayın: 02 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.11.2020 11:41:34
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
839 okunma
Google News

Yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Türkiye Müzisyenle Ve Sanatçılar Fedarasyonu Adana İl Başkanı Abdurrahim Dursun, almış olduğu ani bir kararla yönetimi ile birlikte görevinden istifa etti. Başkan Dursun’un isitifası müzisyenler ve sanatçılar camiasında soğuk duş etkisi yaratırken ; Müzsan Genel Başkanı Ahmet Onurlu, Adana Şubesi Başkanı Abdurrahim Dursun’un HC  Yapım Ajans olarak bazı eğitim çalışmalarında bulunmasının tüzüğe aykırı  olduğunu öne sürerek  Şube Kurulu Üyelerini değil de ; sadece Şube başkanı Dursun’u görevden aldığını belirtti.

 ŞUBE BAŞKANI DURSUN  YAŞANAN İSTİFA OLAYININ  PERDEARKASINI  BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Söz konusu istifa yazısını Adana Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü  yetkililerine gönderdiğini Kaydeden Genel Başkan Ahmet Onurlu’nun açıklamaları sonrasında Müzsan Adana Şune Başkanlı görevini 8 aydır başarıyla sürdüren Abdurrahim Dursun, söz konusu istifa  haberi sonrasında basın toplantısı düzenledi. Müzsan Genel Başkanı Ahmet Onurlu’nun Şube binasını bile ziyaret etme gereği duymadığına dikkat  çeken Abdurrahim Dursun,  görevde oldukları sürece hiçbir desteklerini görmediklerini öne sürdü.

“HİÇ BİR EĞİTİM VE SANATSAL ÇALIŞMAMIZI SÖZ KONUSU AJANS İLE YAPMADIK”

Müzsan çatısı altında  yapmış oldukları bazı çalışmalar hakkında bilgiler veren  Abdurrahim Dursun, “ Bir defa olsun şube binamıza bile gelmeyen,  görev süremizde en zor zamanlarda üyemiz olan müzisyen arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemeyen Müzsan Genel Başkanı Ahmet Onurlu alımış olduğu istifa kararı ile tüzüğüneaykırı  hareket etmektedir. Kendi tüzüğüne göre davranmamaktadır. Adana başta olmak üzere bir çok ilde görev yapan müzisyen ve sanatçılarımıza  pandemi sürecinde gereken desteği vermemiştir.  Bizler ; yaklaşık 8 aydır gecemizi gündüzümüze katarak müzisyenler ve sanatçılar için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık.Müzsan Adana şubesinde yönetimimizle beraber her gün sanatçılarımızla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyip, çözüm yolları konusunda çalışmalarda bulunduk.  Federasyonumuza yüzlerce yeni kayıt aldık.  Üye sayısı bakımından Türkiyede ilk beşteydik. Sanatçılar ve müzisyenlerin yaşam koşullarını daha da iyileştirmek için gerekli yerlerle görüşmeler sağlayıp yeni projeler tasarladık.Bu süreçte Genel merkezimizden hiç bir destek görmediğimiz halde gücenmedik gocunmadık kendimizi müzisyen ve sanatçı dostlarımıza adadık . Yaşanan bu istifa’nın Müzsan Federasyonunda derin bir çatlak oluşturacağı da aşikardır. Ancak, şu çok iyi bilinmelidir ki ; Müzsan Genel Merkezi tüzüğünde eğitsel, sanatsal çalışmaların yapılabileceği belirtilmesine rağmen bizler burada tüm sanatsal eğitim çalışmalarımızı müzsan çatısı altında yaptık. Söz konusu HC Yapım Ajans şahsımın firmasıdır. Burasının Müzsan faaliyetleri ile hiçbir uzaktan ve yakından alakası yoktur.” Dedi.

“ŞAHSIM VE  ŞUBE YÖNETİM KURULU OLARAK İSTİFA EDİYORUZ”

Gelinen süreçte  hiç bir haber verilmeden Müzsan Adana İl Temsilciliği seçimlerinin yapılacağını öğrendiklerini  kaydeden Abdurrahim Dursun, Şahsı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyelerinin de istifa ettiğini açıkladı. Abdurrahim Dursun, “ Bu kadar emek vermişken tam da müzisyenler ve sanatçı dostlarımızla ilgili yeni zeminler hazırlarken bizlerle istişare bile yapılmadan Adana İl temsilciliği seçimlerinin yapılacağını öğrenmek ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızı ziyadesiyle incitmiş ve kırmıştır.  Bu sebepten Genel merkezden bir mazbata ve bir bayrakla teslim aldığımız Adana İl temsilciliğinden, yönetim olarak istifa ederek ayrılma kararı almış bulunmaktayız.  Sanatçı dostlarımıza yine ofisimizin kapıları sonuna kadar açıktır Başka platformlarda onlarla yine el ele omuz omuza olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu

“ YAŞANAN İSTİFA BİZLERİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

Konu hakkında görüş bildiren bazı sanatçı ve müzsiyenler ise Müzsan Adana Şubesi başkanlığı görevini başarıyla yürüten Abdurrahim Dursun’un ani istifasının kendilerini derinden üzdüğünü belirtiler. Müzsan üyesi bazı müzisyenler ,”En azından Adana’da çalacağımız bir kapımız bir araya gelecek bir mekanımız bizler için uğraşan dostlarımız vardı . Haklarını inkar edemeyiz.  Bundan sonraki süreçte bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Ama bence her şey yoluna tam girecekken, tam birlikteliği sağlamışken, yeni ufuklara doğru yelken açacakken bu bölünme çok su götürür . Alınan kararlar gözden geçirilmeli Ve yapılan yanlışlardan dönülmelidir”  dediler

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.