MİLLETVEKİ SÜMER'DEN ADANA'NIN SORUNLARINA ÖRNEK DUYARLILIK

Yayın: 06 Ocak 2022 - Perşembe - Güncelleme: 06.01.2022 13:56:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
94 okunma
Google News

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “5 Ocak Adana’nın kurtuluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşma gerçekleştirdi.

Kurtuluştan günümüze geçen süreci anlatan Sümer, Adana’nın çözüm bekleyen sorunlarına da değindi.

İLÇELERİN SORUNLARI TEK TEK SIRALANDI

Orhan Sümer, “Seyhan’da Sığınmacı ve Göçmen sorunu var. Adli vakaların artması, sosyolojik yapının değişmesi okullardaki yabancı uyruklu öğrencilerin fazla oluşu ileride çok daha büyük problemler yaratabilir. Yine Seyhan Merkezde Atatürk Caddesi, Gazipaşa ve Ziyapaşa başta olmak üzere Adana genelinde Esnaf kan ağlıyor.                                                     Dükkanların çoğu ya kiralık ya satılık durumda.

Seyhan’da sulama kanallarının verimli çalışmaması ve elektrik kesintileri yüzünden, çiftçi büyük zorluklar içinde üretim yapıyor.

Yüreğir’de 118 sene hizmet vermiş Hastane binası yıkıldı. Üzerinden yıllar geçti tek bir çivi çakılmadı. Hastane Sadece Yüreğir’e değil, Karataş ve kırsal ilçelerimize de hizmet veriyordu. 500 bin kişi hastane bekliyor.

Adana – Karataş yolu 15 yıldır bitmedi. Havutlu, Doğankent, Solaklı Mahallelerinde adı ölüm yoluna çıkmış bu yol hâlâ yapılmıyor. Ayrıca bu mahallelerimizin elektrik kesintisi sorunu had safhaya ulaşmış durumda.

Tufanbeyli, Aladağ ve Feke’de Karayollarına ait alanlarda yol sorunu çözülmüyor.

Aynı Şekilde Kozan, Feke Mansurlu, Kayseri yolu üzerinde, 50 köyün kullandığı yol bir türlü tamamlanmıyor.

Sarıçam’da ve İmamoğlu’nda çiftçilerimiz ne yapacağını şaşırmış durumda.

Narenciye ürünleri dalında çürüdü.

Yumurtalık ve Karataş İlçelerimizde bir tane turizm tesisi yok.

Saimbeyli İlçemiz, hayalet şehre dönüştü, İlçede ne kadar kamu kurumu varsa hepsi bir bir taşınıyor.

Karaisalı ve Tufanbeyli’de Elektrik, Telefon ve İnternet sorunu bitmek bilmiyor. Bazı köylerimizde günlerce kesinti yaşanıyor. Öğrenciler ve gençler mağduriyet yaşıyor.

Pozantı’da Orman Köylülerimiz tapularını alabilmek için Kadastro düzenlemesi bekliyor

TAŞIYARAK, SATARAK DEĞİL,

ÜZERİNE KATARAK DEĞER KAZANDIRABİLİRİZ

Orhan Sümer,Adana’da ne yazık ki TRT- Karayolları ve Tekel’in Binaları, Maliye Bakanlığının tesisleri, Çukobirliğin arazileri ve Fabrika Makinaları yok pahasına satıldı. Şehrin kalbinde yer alan kamu taşınmazlarının bir bir satılması işsizliği arttırdı. Adana’da Demiryolları Atölyelerinin taşınması durdurulmalıdır. Taşıyarak, satarak değil, üzerine katarak değer kazandırabiliriz.” Dedi

 

CUMHURBAŞKANI’NIN METRO SÖZÜ HAVADA KALDI

Orhan Sümer, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Adana’ya her geldiğinde, yaptığı her mitingde verdiği bir söz var. 2010 yılında açılışı yapılan Adana Metrosu için “Metronun yükünü alacağız, Adana’yı bu kamburdan kurtaracağız” demişti. Maalesef bu sözü havada kaldı. Adanalı Hemşerilerim bu sözün yerine getirilmesini bekliyor.” Dedi

 

İKTİDAR DEĞİŞTİĞİNDE SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Orhan Sümer, “Birlik ve Beraberliğin güçlü olduğu değerlerine sahip çıkan bir Adana her türlü sorunun üstesinden gelmeyi bilecektir. Geliyor Gelmekte Olan diyor Adana’nın tüm sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bizim çözeceğimizi ilan ediyor, bu duygu ve düşüncelerle 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Adana’mıza emeği geçen herkesi minnetle anıyorum.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.