'Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktır'

Başkan Mehmet Ay'dan Başkan Karalar'a tepki

Yayın: 05 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 05.12.2020 21:14:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
109 okunma
Google News

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın katıldığı televizyon programlarında sorumsuzca konuştuğunu belirterek "‪İnsan sağlığı üzerinden siyaset devşirmeye çalışmak, ne siyasi ne de vicdani bir yaklaşımdır. Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktır" dedi.Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Başkan Ay, Başkan Karalar’ın Adana’nın güney mahallelerinde tedbirlere uyulmadığını idia ederek insanları suçlamasının sorumsuzca bir yaklaşım olduğunu söyledi. ‪Başkan Ay, "Bir bölgeyi, kimliği ve nüfus yapısına göre suçlamak, bir belediye başkanına yakışmaz. Sorumluluk makamında oturan birisinin, insanları suçlayıcı bir dille, Adana’da salgının yayıldığını söylemesi büyük bir sorumsuzluktur. Elbette uyarıda bulunmalıdır. Ancak, Adana’daki belli bir bölgeyi suçlayıcı bir dille konuşması çok yanlıştır" dedi.

 

 

'İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ'

Başkan Karalar'ın, Sahra Hastanesi yapmış ve buna engel olunmuş gibi yalan ifadeler kullandığını da belirten Başkan Ay, "‪Hiçbir zaman Sahra Hastanesi yapmadınız, iki sedye koyup görüntü verdiniz, yalanınız ortaya çıkınca da bu iki sedyeyi kaldırdınız. Vaka artışları ile birlikte televizyon ekranlarına çıkıp, olmayan Sahra Hastanesi’ni konuşmanız, sağlık gibi hassas bir meselede bile fırsatçılık yapmanız manasına gelir. ‪İnsan sağlığı üzerinden siyaset devşirmeye çalışmak, ne siyasi ne de vicdani bir yaklaşımdır.

 

'SORUMLULUK ALABİLİRSİNİZ'

Bu süreçte ortaya koyulacak tavır, örneğin; üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, gerekirse tüm araç ve personelimizi hemşehrilerimizin sağlığı için sağlık müdürlüğümüzün emrine verebiliriz diyebilmektir. ‪Sorumluluk almak yerine sorumsuzca konuşmak sürece katkı sunmaz. Sorumluluk makamında olan birinin göstermesi gereken tavır, sürece katkı sunacak bir tavır olmalıdır.‪Bunun yerine halkı korkuya sevk edecek, sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürecek şekilde sorumsuzca konuşmak, ahlaki bir tavır değildir.

 

'MİLLETİMİZ UNUTMAZ'

Adana'mızda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle sağlık alt yapımız ve hastanelerimiz en modern düzeyde yapılmış, hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuştur. ‪Dünyayı kasıp kavuran bu sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Milletimiz, sorumsuzca hareket edenleri unutmayacaktır.Bu zorlu süreçte fedakarca, gece gündüz demeden çalışıp, büyük bir emek ortaya koyan tüm sağlık çalışanlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. ‪Onların emek ve gayretleri, bu sürecin üstesinden gelebilmemizin en büyük dayanağıdır" şeklinde konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.