Menteş : “Sağlığın siyaseti olmaz”

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Yayın: 02 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.09.2020 08:54:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
282 okunma
Google News

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, Covid-19 salgınından kurtulmanın yollarını arayarak, daha fazla çözüm önerilerinin  masaya yatırılması gerektiğini söyledi. 92. 8 Frekansında yayın yapan Adana Süper FM’de deneyimli  gazeteciler Aytekin Denizli ve Hüseyin Yetiş tarafından  hazırlanıp sunulan Bakış Açısı programında kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Başkanı Dr. Selahattin Menteş,toplum olarak bu salgını birlikte yenerek güzel günlere dönebileceğimize dikkat çekti.

“SAHRA HASTANESİ SİYASİ MALZEME OLMAMALI”

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bir süre önce oluşturmak istediği  Sahra Hastanesi projesi’nin siyasi malzeme için değil de ; halkın sağlığı düşünülerek hayata geçirilen bir proje olduğunu söyleyen Dr. Selahattin Menteş, “ Sayın Zeydan Karalar ,sahra hastenesi’ni hizmete sunarak ihtiyaç duyulması halinde halkın hizmetine sunularak Sağlık Bakanlığı yetkililerine devir edileceğini ifade etmişti. Siyasi malzeme  haline getirilmesi nedeniyle çalışmalar geçici olarak askıya alınmıştı. Gelinen noktaya baktığınızda bir hekim gözüyle baktığımızda vaka ve hasta sayısı giderek artıyor. Hatta aldığımız duyum, edindiğimiz  haber ve gerçeklere baktığımızda Covid 19 salgını nedeniyle  sağlık kuruluşlarımızda alarm sos veriyor. Sahra hastanelerine ihtiyaç duyulabilir. Dün Zeydan Karalar başkanı eleştirenler ; her geçen gün haklılığını anlamaya başlayacakladır.” Dedi.

 

“COVİD’LE MÜCADELEDE 14 KURALAMUTLAKA UYMALIYIZ”

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere  ilgili tüm yetkililerin Covid salgınına karşı çok dikkat ederek doğru kararlar aldığını belirten Dr. Selahattin Menteş, bilim kurulu üyelerinin aldığı kararların hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Adana başta olmak üzere ülkemiz genelinde salgınla mücadelenin tek elden yürütülmesi gerektiğini belirten  Dr. Selahattin Menteş, Maske kullanımı başta olmak üzere Covid 19 salgınına karşı rehavete kapılmadan 14 kurala harfiyen uyulmasını istedi.

 

“ HER İNSAN MASKE KULLANIMINA, FİZİKSEL MESAFEYE, HİJYENE DİKKAT ETMELİ”

 

Hiçbir salgının önlenemez diye  bir kaidesinin olmadığını; alınan önlemlerle en iyi şekilde salgın belasının üstesinden gelinebileceğini söyleyen   Dr. Selahattin Menteş, “Pandemilerden kurtulmanın yolları tedaviden geçmemektedir. Çünkü pandemilerden eğitim ve tedbirler ile korunuruz.Covid-19 pandemisi sadece hekim ve sağlıkçılara bırakılacaksa başarılı olunamaz. Yada sadece alkışlamakta yetmez. Pandemi süreci bir seferberlik olarak değerlendirilmeli ve herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu salgından kurtulmamız için her birey her kurum hekimlerin yüküne bir omuz vermeli, korunma tedbirlerine uymalıdır. Hiç bir salgın tedavi ile çözülememiştir. Geçmişte bunun örnekleri çoktur. Bu salgını birlikte yenip, güzel günlere döneceğiz. Pandemi devam ediyor ama yaşamda devam ediyor. Gerekli koruyucu önlemleri alarak bizde yaşamımıza devam ediyoruz. Her insan maske kullanımına, fiziksel mesafeye, hijyene dikkat etmelidir” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.