Medikalciler sıkıntılarını Vali Elban’la paylaştı

ÇUMED BAŞKANI AKKAYA VALİ ELBAN’A ZİYARET ETTİ

Sağlık Yayın: 27 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 27.09.2020 15:57:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
276 okunma
Google News

ADANA - Kısa adı ÇUMED olan Çukurova  Medikalciler Derneği Başkanı Oğuz Akkaya ve yönetim kurulu üyelerinden Yücel Denizhan, Adana Valisi Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti. 

Medikallerin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette ‘hayırlı olsun’ dileklerini de sunan Akkaya, Vali Elban’a başarılarının devamını diledi. 

Ziyeretten duyduğu memniniyeti dile getiren Vali Elban, medikalcilerin sorunlarının çözümü kunusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti. 

Elban, italat, imalat ve mümesillik gibi konularda hizmet veren kişilerin ve kurumların koordinesini sağlamakla ve onları teşvik amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalar için başkan Akkaya’ya teşekkür etti. Elban, konuşmasında şunları kaydetti. 

 

İHRACAT VE İSTİHDAMA KATKI İÇİN TESİS ŞART

 

“Petro kimya türevlerinden elde edilen medikal sarf malzemelerinin bölgemizde üretilmesi, Adana ve Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlar. İhracatı artıracak istihdama katkı sunacak bir tesisin kurulması bölgemiz için olmazsa olmazların arasındadır.”

Ayrıca, Medikal sarf malzemesi üretim tesisi kurulması hususunda yapılacak çalışmaları bir rapor halinde isteyen Vali Elban, gereken yardımları yapmaya çalışacaklarını söyledi. 

Medikalciler Derneği Başkanı Oğuz Akkaya da medikalcilerin sıkıntılarını dile getirerek  Devlet hastanelerinden 18 aydır Üniversite hastenelerinden ise 36 aydır paralarını alamadıklarını belirtti. Başkan Akkaya sıkıntılarına sıcak bakan ve yardımcı olmaya çalışacağını ifade eden  Vali Elban’a teşekkür etti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.